Velkolepé vítězství pro Marca Melandriho

Historicky první závod MotoGP, v jehož průběhu došlo na výměnu motocyklů, se stal kořistí italského jezdce Marca Melandriho.

Třetího vítězství v této sezóně dosáhl na australském okruhu Phillip Island italský jezdec Marco Melandri, člen Gresiniho týmu Fortuna Honda. V závodě, ve kterém dostalo poprvé v historii šanci pravidlo o výměně motocyklů, se Macio probojoval na vedoucí místo v šestnáctém kole a již nebyl nikým z vedoucí pozice sesazen. Ital se tímto výsledkem dokázal protlačit na třetí místo celkového pořadí, kde vystřídal Španěla Pedrosu. Na vedoucího Nickyho Haydena ztrácí Melandri tři závody před koncem sezóny 32 bodů. Nutno ještě dodat, že po vítězstvích na australském okruhu v roce 1999 (125 ccm) a 2002 (250 ccm), dokončil včera Melandri kompletní sbírku triumfů ve všech aktuálních kategoriích Grand Prix.
Marco Melandri
Byl to neuvěřitelný závod, vítězství přišlo ve správnou dobu. Zvítězit na Phillip Islandu za jakýchkoliv podmínek je neuvěřitelné. Povětrnostní podmínky vše ještě více zdramatizovaly. Měl jsem dobrý start a během prvního kola jsem se dostal na třetí místo. Pak začalo pršet, musel jsem proto jet opatrně. Když déšť zesílil, zajel jsem do boxů k výměně motocykl. Byla to divná situace, jako když si hrajete na Palystation, protože v boxech bylo hodně lidí a bylo těžké dostat se do vašeho boxu. Po návratu na okruh jsem musel jezdit opatrně, bylo těžké na kluzkém asfaltu držet ideální rytmus. Když jsem získal na motorce dobrý pocit, zrychlil jsem a předjel Vermeulena i Gibernaua. Motocykl i pneumatiky Michelin pracovaly dnes dobře. Pomohla mi také znalost okruhu. Během zimního testování jsem zde najezdil mnoho kol za různých podmínek. Když víte jak vše pracuje, hodně vám to pomůže. Jsem šťastný. Chtěl bych poděkovat týmu, Hondě a Michelinu, protože vše fungovalo dokonale.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist