Velká cena Aragonie - neděle v Alcañizu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Nuvolari (2329) napsal 02.10.2012 v 12:11

Jasan, někam určitě sednem, třeba se přidá i pasolini...

Marex (2570) napsal 02.10.2012 v 08:55

Nuvolari: Na čistém skle nic nevidíš. Ale taková pěkná šmouha na okně, provedená s grácií malého dítěte, vyhlížejícího svoji matku (nejlépe černou lihovkou)...ááááách.
Plánuješ už to pivo?

Nuvolari (2329) napsal 01.10.2012 v 20:47

Marex: no právě, ta dokonalá čistota je pro mě krásná! Stejně krásně jezdí i Max! Ale neříkám, že se mi nelíbí aji divočina ve stylu Garryho nebo třeba Reddinga...

PityGPX (949) napsal 01.10.2012 v 18:34

ST: to bylo na koho? 16:18

Marex (2570) napsal 01.10.2012 v 17:59+1

Bobus: Souhlas. Úniková zóna by měla jezdce zastavit. Nejlépe tak,aby neskončil nárazem do hrazení a nepřelétnul jej.

Marex (2570) napsal 01.10.2012 v 17:57

Nuvolari: Ten styl rozhodně není nic k pokoukání. To byl Mc Coy. Styl Kotrbové je dokonalej- čistej, nic k pokoukání.

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 16:26

Ale zase máš pravdu s těma kamerama

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 16:18

No,tak pokud ti současná situace MGP přijde v PODSTATĚ pořád stejná jako před rokem 07,tak teda jo no.

PityGPX (949) napsal 01.10.2012 v 15:30

Motogp je slabší protože je tam 12 prototypů a chybí fabriky a víc satel. motorek, v roce 06 byly litry, rozdíly mezi yam,hondou, duc menší a na vítězství tam měl jak jezdec yamahy, hondy + satelity od nich (melandri na fortuně), tak ducati. Bylo víc motorek (19) a bojovalo se mezi sebou jak na te špici (rossi s repsolkama, s capim) tak uprostřed kawy + sůzy a i chvost a kamera pořád dokázala najít v závodě prostě nějaký souboj.
Aktuálně je malo motorek, a špička se roztrhne po x kolech a krom vyjm. případech se rozhodne o vítězi dřív než uběhne třetina závodů. Prostě ta prava litrová éra byla nejlepší, pokud budeme srovnavat posl. 10-15 let. Od 07 prostě to jsou jízdy po kolejich a jak říkají jezdci, díky tomu že jezdci na špici nechybuji tak nejsou souboje.

dante.peklo (951) napsal 01.10.2012 v 14:56

ST:
Teď koukám, že podobně ti to s tím počtem jezdců na špici a časovými rozdíly vysvětluje dole i jan26..

Prostě to tak v MotoGP bylo vždy a je to tak i teď..
Podle mě pokud to nebude jako v Moto2, případně v moto3 - fůra shodnejch věcí od motorů v Moto2 až po elektroniku v Moto3, tak tam prostě ty markantní rozdíly budou i stále..
Otázka ale je, co je správné a "kudy vede ta cesta"..??
Moto 2 a 3 to ale zatím pomohlo a jak říkaj komentátoři, mistra tam může vyhrát prvních 10-15 možná 20 jezdců.. Ale na druhou stranu už to tak nějak zavání víc Cupovými závody, než pravým mistrovstvím světa..
Ale myslím, že ty by jsi znal odpověď..

dante.peklo (951) napsal 01.10.2012 v 14:47

ST:
Mám to tak nějak jako Pity a většina ostatních.. Pokud se za 14 dní pojede ve stejném čase MotoGP jako že ano, nebo Formule 1 a podobně, tak samozřejmě odsouvám BSB na poslední místo v pořadí, ale to už jsem přece níže také psal, že se na to mrknu jen když není na sportu na co jiného koukat.. Jinak mě přijde v PODSTATĚ Moto GP pořád tak nějak stejný, jako dřív, vždy to bylo na špici o boji 1 - 2, maximálně 3 závodníků.. !! Vždyť sám píšeš že na to koukáš 7 let, tak v tomto období jak to bylo..? Vždycky to byl Rossi s někým, ať s Biaggim, Setem, Stonerem, Chorchem, Pedrou, a lehce Haydenem, když udělal mistra.. Takže opravdu 1 až 2, maximálně ti 3 jezdci a pak zbytek pole.. Ale je fakt, že ten zbytek pole měl kdysi o málo více jezdců, takže více soubojů probíhalo alespoň tam.. Dnes v době komerce ta kamera dozadu ani tak nejde na záběr, takže ty "souboje" vzadu nejsou vidět tak jako tomu bylo dřív, to mi totiž přišlo spravedlivěji rozdělené v počtu záběrú kamer.. Dnes se ten zadek nevidí, snad jen když Hernandez provede nějakou svojí parádičku s jízdou totálně naštorc silnice, nebo si tam někdo namele..
Proto top většině nepřijde tak atraktivní, když celou dobu v tv vidí Stonera, Chorcheho, jak se po pár kolech odpoutaj zbytku a pak i mezi sebou jeden druhému, jak to tentokrát udělal i Pedro.. Jo a ty 2-3 necelá kola záběr na Doviho s Calem jak si to tam dávaj to nezachráněj, v podstatě záběr 65% na prvního s druhým, 30% na 3 se 4 a 5% záběrů na střed a konec pole mi přijde málo.. Kdyby bylo víc záběru na boje ve středu, nebo na konci pole, tak je to hned atraktivnější a hned by každý mluvil jinak..

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 13:36

2. Odstavec beru zpet,spatne jsem cetl

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 13:15

Ale já přece netvrdím,že Hopper a další které jsem jmenoval,by stačili v MGP,to si zase překroutil ty,nebo ne? Já píšu,že to jsou jezdci známí z MS a přilákají do BSB DIVÁKY!Tak ty mi vyčítáš,že něco překrucuji,ale sám uděláš to samé Ti jezdci jsou prostě známí z MS,a pokud se někdo dozví(např. nějaký čech,což už se stalo)že třeba Kuba jede BSB,tak se na to BSB mrkne,protože ho bude zajímat,co tam Kuba zajedee a třeba už u toho BSB zůstanou.Stejně tak fanoušci Hopkinse,Hagy atd a to je to o čem mluvím.Ty přece říkáš,že tě BSB nezajímá,ale díval jsi se na Assen a ted i na Silverstone a do té doby jsi na BSB nekoukal(mám pocit,že si tu psal všehovšudy pár závodu,pokud se nepletu) Ano,závislák na to nejsi,já ano,to nemám problém přiznat,ale věřím tomu,že pokud budeš za dva týdny doma,tak se budeš dívat i na Brands Hatch!! Protože tě ten Kuba bude zajímat...A to se netýká jen tebe ale i ostatních

Za slovíčka očividně chytáš taky stejně tak dobře jako já,pokud mi vyčítáš,že jsem napsal "neumí jezdit" místo "nestačí jezdecky"Samozřejmě jsem si DOSLOVA nemyslel,že si o nich myslíš,že neumí jezdit

Já přece ani netvrdím,že MGP bylo někdy vyrovnaností na urovní národních šampionátu,ale to mi chceš říct,že ty sezony byly každá tak bídné,jako jsou ted?Nebo mi cheš říct,že tohle,co si vídal v době 800CCM byly stejně nudné sezony,jako v roce 05,03,02? Nyní je to stejně tak kvalitní sezona,jako byla třeba v roce 05?Tam taky nebojovalo 10 jezdcu na cílové čáře ale dalo se na to KOUKAT!!První sezony kterou jsem viděl byla O5(všechny závody jsem si popujčoval),ale nevěřím tomu,že celá historie MGP je tak nudná,jako poslední x let,kdy to šlo tak do kopru,to mi jako DLOUHOLETÝ divák netvrď...

dante.peklo (951) napsal 01.10.2012 v 12:56

Soul:
a ano, máš pravdu, sledoval jsem jen jednu normální běžnou závodní jízdu v Assenu a proto že mě to nijak nenadchlo, tak mi to stačilo, zas takovej pacient a závislák na BSB nejsem, abych sledoval všechny jízdy jejich nároďáku.. Mrknu na to jen občas, když není na co jiného na sportu koukat..
A máš pravdu, že druhá jízda mohla být zajímavější, tak to je totiž ale i v MotoGP i v WSBK také tak, někdy je ten závod nuda, jindy zajímavé souboje, víš..?

dante.peklo (951) napsal 01.10.2012 v 12:48+1

Soul:
"očividně nemůžeš skousnout/pochopit" ??
A jinak jsi v pořádku, co to zase meleš..?? Mě je zcela jedno, jestli si někdo u národních mistrákú stříká do trenek, chápeš to naopak ty..?? Já ti jen tvrdím, že prestiž je taková, že mě a vetšinu světa nějaký BSB nezajímaj..!! Pokud vás "pár jedinců" na světě ano, tak vás za to nijak neodsuzuju, a jestli se vám to tak líbí a jste z toho uchváceni, tak si na to klidně koukejte, to je přece v pořádku..

Jinak opět jsi použil jen to, co se ti hodí a jak to vidíš ty, je toho víc, ale to bych psal zase celou stránku, tak jen malý příklad:

Já napsal :
"nevěřím ani tomu, že by ti "čoudové" z BSB (většina určitě NE) stačili jezdecky"
Ty píšeš:
"pro TEBE naprosté ňoumy,co neumí jezdit např. Haga,Hopper,Kagayama"

Viděl jsi závorku a v ní napsáno "většina určitě ne"...?? Asi ne..
Ale jinak rozhodně ti, ktěří by jim v Motogp MOŽNÁ stačili, ROZHODNĚ NEJSOU ti, které zmiňuješ výše, to snad nemyslíš vážně.. Vždyť Hoper jezdil wocasa i ve WSBK, natož MotoGP, tam by si ho dal snad i Edwards na tom jeho "skůtru"..
Kdysi to možná byli jezdci na lepším průměru, ale nikdy opakuji NIKDY nebyli jezdci Top 5 a to samé platí i o Smržovi, bohužel, ten dokonce nejezdil nikdy ani ten lepší průměr, ale jen ten průměr!!
Asi tento sport nesleduješ moc dlouho, to bys takovej nesmysl asi ani nenapsal..
A ještě mi dej vysvětlení k tomu "neumí jezdit" ...??!!!
To jsem psal..?? Pokud vím, tak jsem psal, že by jim JEZDECKY NESTAČILI..!! A to je rozdíl..
Prostě co tě tu tak za těch několik měsíců sleduju, vždycky něco vytáhneš, překroutíš a pisatele napadneš.. Jsi fakt neskutečnej ...!

No a vyrovnanost pole..??
Kolik ti je a jak dlouho to sleduješ..?? Já ti mohu ze své zkušenosti dlouholetého diváka jasně říci, že moto GP nemělo NIKDY, opakuji NIKDY vyrovnané závody, ať už za dob Agiho, Doohana, Rosiho, nebo pro někoho Stonera, aby mě někdo takový jako ty zase nechytl za slovo.. Skoro celou tu historii to byli vždy 1, 2 nebo 3 jezdci, kteří vyčnívali nad jinými, nikdy to nebylo jako v nároďáku, kde se řeže těch 5-10 průměrných jezdců
A vždy, bylo je a bude Moto GP oproti jinejm závodům neporovnatelně dražší

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 12:43-1+1

Dante:Co jsem vytrhl z kontextu?...Pokud je pro tebe nějaké plácnuti impulz k tomu,aby si to neustále vytahoval,tak mě to udivuje..Kdyby to opravdu někdo přesvědčivě tvrdil a stál si za tím a dokázal tím argumentovat,tak bych to chápal,ale pokud je to jen nějaké plácnutí,tak to vážně nechápu.Já taky mohu říct,že Stoner by nepojezdil jezdce v AA..To by si pak taky bral jako nějaký argument a bral ho v potaz?...Vždyť je přece jasné,že jezdci z BSB se nechytají na jezdce v MGP.Tohle přeci chápu já i ty..Sám se přece musíš zamyslet,jestli má nějaký argument nějakou váhu,nebo je to jen takové plácnutí do větru.Asi tak jako,když se na Rossiky vytahuje ten žvást o vratech od stodoly..

Jan:To ne,byly i lepší.Asi máme každý jiný názor na legendární závod

jan26 (3624) napsal 01.10.2012 v 12:35

ST
BYL TAKY LEGENDARNI

dante.peklo (951) napsal 01.10.2012 v 12:21-1

PityGPX v 11:01:
Přesně tak, proto to sem "pořád" dávám.. Jen Soul Train to opět, jak je u něj normalní skoro vždycky vysvětlí vše po svém a hlavně vytrhne věci z kontextu a nebere je jako celek, přitom to na sebe většinou jako celek navazuje a je to tak v tom směru i zdůvodněné..!!!

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 11:45+1

No,a teď jsem měl konečně čas dokoukat 2. závod ze Silverstone..Co k tomu říct?

Kubát (1404) napsal 01.10.2012 v 11:10+1

nejhorší je, že tady někdo něco plácne, druhý se toho chytne a hned se to bere jako hotová věc

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 11:05

Ok,tak pokud tu někdo něco jen plácne a tady je to hned předkládáno,jako kdyby to tvrdilo 9 lidí z 10 Ale odbrá,když to ted aněkdo říkal,tak beru Danteho "argument"

PityGPX (949) napsal 01.10.2012 v 11:01+1

ST: jen jednu věc, min. tyden tady opravdu nějaký chytrák psal, že BSB jsou prestižnější a jezdecky stejné nebo-li lepší než WSBK. To že BSB jsou atraktivní nikdo nikdy nezpochybnil ale min. tyden se tady objevil nazor že BSB je nej šampionat po všech strankach :))) hledat se mi to ale nechce.

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 10:47-2+2

No,já se asi musím rozepsat,mě to nedá

Dante,ty si tady zobecnil nějakou "myšlenku" o prestiži a teď je to tady opět psáno pod každým článkem.Nikdo přece netvrdí,že je BSB prestižnější než WSBK nebo MGP.Mluví se přeci o atraktivnosti.Ale to,že je něco atraktivní,přece neznamená,že na to budou koukat miliardy lidí ze dne na den.Všechno má nějaký svůj čas a BSB je teprve na začátku cesty,protože tenhle BUM kolem BSB,který teď je,se začíná posledních pár let a to právě díky jezdcům,kteří sem příjdou z MS,tím myslím,pro TEBE naprosté ňoumy,co neumí jezdit např. Haga,Hopper,Kagayama a ať se ti to líbí nebo ne,tak i Kuba atd,protože tihle jezdci krok po kroku tenhle šampionát VELICE zviditelňují,protože jsou to jezdci MS,at už si o jejich jezdecké úrovní myslí co chce,a to je přesně to oč promotérovi/majiteli (Jonathanu Palmerovi) jde.

Načal jsi vyrovnanost strojů a předkládáš to stylem,jako kdyby to snad ten fakt,že jsou bsb atraktivní,zlehčovalo?!to nechápu,vždyť přece tohle má být cílem každého majitele/promotéra nějakého takového šampionátu,nebo snad ne?Každý má chtít vyrovnané pole o xx jezdcích,tohle je přece dobrá vizitka šampionátu,že si dokáže zajistit vyrovnané a nabité str. pole a ještě víc to vyniká v dnešní době..Nebo to mají všichni mít za cíl tu situaci,která je v MGP když je to teda ten nejprestižnější šampionát? (samozřejmě nadssazená otázka)
MGP se vydalo hladovým směrem "my ccheme byt nejrychlejši a NEJDRAZŠÍ" A to se jim bohužel povedlo,ale co z toho já divák mám,když tam je pole o 12ti absolutně nevyrovnaných strojích,tím myslím hlavně satelitní duc + nějaký hybridy,o jejichž vyrovnanosti se snad ani nemusím bavit.
A to,že v MGP taková situace je,protože jsou stroje dražší,to přece není žádný argument a tu situaci to přece neomlouvá!Pokud na to ty peníze nejsou,tak proč se s tím něco nezačalo dělat???Ale tím myslím hned a né až za 6 let,kdy situace došla do naprosto slepé uličky,tak se musely vymyslet nějaké pseudo pravidla ala CRT.To mi přijde naprosto směšné,zlehčovat situaci v mGp jen tím,že je to nejdražší třída,tak proto jich tam je málo Tak to tam asi bude hold NĚCO špatně

Ještě zmínka k Assenu,ono je to asi zbytečné,každý máme prostě neco,ty očividně nemůžeš skousnout/pochopit,že někoho baví národní šampionát a já ti to neberu,každý ma na to právo,ale pokud mi chceš říct,že 2. závod v Assenu byl nuda?...Ty si tady po Assenu hodnotil ten rpvní závod,řekl jsi,že ti to připadalo jako závod MGp,kdy se odtrhne Stoner a pak je to nuda...V 2. závodě se bojovalo o první flek až do poslední zatáčky a přesto to pro tebe byla nuda?Tak to jsi bud zatraceně ulhaný,nebo by si měl prostě říct,že jsi 2. race neviděl

PityGPX (949) napsal 01.10.2012 v 10:43+1

jan26: upřímnost se cení.

jan26 (3624) napsal 01.10.2012 v 10:20-1+1

Dante -je to jak pises 02;27 .
Kralovska trida at uz to drive byla era 500 ci ted motogp 800,990,1000,vzdy byla o 2,3, ci 4 jezdcech.Mnohdy jeste s vetsima cas. roz.
Kazdej ma neco,nekdo tu bude porad psat o senzacnim narodaku BSB a nekdo zase o WSBK.
JEDNOU PRO VZDY JA JSEM FANOUSEK MS MOTOCYKLU-CI MOTOGP,vse ostatni je pro me nezajimave!!!
Hezkej den.

bobus (255) napsal 01.10.2012 v 10:03-1+1

Marex
Úniková zóna přece neslouží k tomu, aby jezdec stihnul dobrzdit, ale aby jezdce po pádu "zastavila". Prostě to měl Nicky na začátku kačeru položit

SoulTrain21 (753) napsal 01.10.2012 v 09:57+1

No to si teda objevil Ameriku

dante.peklo (951) napsal 01.10.2012 v 08:46-2

Kubát:
Viděl jsem večer ten záznam a neboj, vím jak vypadá Silverstone, BSB přece není to jediné, co se tam jede, že.. Ale jak jsem psal: je to "TAKÉ" i o těch tratích, ve vetšině případů a hlavně o tom,(o příspěvek níže) že tam jezdí vyrovnanější, lidem cenově dostupnější stroje, než v MotoGP..!!
Proč myslíš, že v Moto2 a 3 jsou tak vyrovnané závody většinou až do konce...? No to proto, že tam mají všichni vyrovnanější bajky, než v tom MotoGP.. Vzpoměn na poslední sezony 125tek, nebo i 250tek 2taktů, kdy Asparovci a pár vyvolených měli nakoupenej nejlepší matroš a nikdo už neměl šanci takovej mít..! Honilo se tam max 5 jezdců na začátek, pak 1 - 2 ujeli a bylo po závodech.. Proto ta "vyrovnanější" řežba v BSB - cenově větší dostupnost strojů..!!!

Zazi (1006) napsal 01.10.2012 v 08:11+1

ad Hayden: Myslím, že Nicky ten svůj katapult vůbec neočekával. Pokud pár chvil před tím jel po té rovince 330+ kmh, tak když se tou srandovní únikovou zónou blížil k tomu mantinelu třeba v 50kmh, tak musel mít pocit, že už vlastně stojí.. Ale i blbá padesátka je pořád dostatečně rychlá na takový průlet. Naštěstí to dobře dopadlo

Kubát (1404) napsal 01.10.2012 v 07:25

jinak mtotogp lehce nezáživné. kořením byl souboj dovi cal až do posledních metrů. měl jsem vsatíno na doviho

Předchozí
1 2 3 4 5... 6
Následující



TOPlist