Ve spolupráci s Pikem vidí Scott Redding budoucnost

V nové sezoně 2015 pojede britský závodník Scott Redding v novém týmu Marc VDS Racing tovární specifikaci Hondy RC213V a jeho šéfmechanikem bude Chris Pike, který dnes spolupracuje s Jonathanem Rea v mistrovství světa superbiků u stáje Pata Honda.

Když tým Marc VDS nejdřív jen krátce naznačili, že přestoupí v roce 2015 do MotoGP se Scottem Reddingem, bylo jasné, že to bude s Hondou v tovární specifikaci, ale hodně se spekulovalo o pozici Reddingova šéfmechanika. Některá média už na této pozici viděla bývalého Stonerova šéfmechanika Cristian Gabbariniho, ale nakonec vše dopadlo překvapivě jinak.
Do MotoGP totiž společně s týmem Marc VDS přijde Chris Pike, člověk s velkými zkušenostmi s Hondou, ale z prostředí mistrovství světa superbikových motocyklů. Redding je ale přesvědčen, že společně vytvoří sehranou dvojici stejně, jak je tomu v případě jezdců jako Marc Márquez, Jorge Lorenzo nebo Valentino Rossi.

„Vím, že Chris pracoval s Jonathenem Rea a hezkých pár let strávil u Hondy,“ uvedl Scott Redding pro Motorcycle News. „Přichází z WSBK, ale hodně mu důvěřuji a těším se na spolupráci s ním. WSBK a MotoGP se vzájemně dost liší, ale potřebujeme těsně spolupracovat v předsezonních testech, aby si zvykl na motorku a my získali dobrý pracovní vztah.“
Už v Japonsku, kde padlo jméno Chrise Pike, byl Scott Redding často dotazován, zda se u svého budoucího šéfmechanika neobává nedostatku zkušeností z prostředí MotoGP. Redding je ale v tomto směru neoblomný a jako příklad mu dobře posloužilo spojení Valentina Rossiho a Silvana Galbusera, který pro letošní rok nahradil dlouholetého Italova spolupracovníka Australana Burgesse.

„Loni přivedl Valentino chlapa z WSBK a pokud něco, tak je to pro něho jen lepší,“ pokračoval Scott Redding a dodal:  „Bylo to náročné rozhodnutí, ale má moji plnou důvěru. Je to velký projekt jak po časové, tak finanční a lidské stránce v rámci úsilí spousty lidí, takže potřebujeme zaznamenat výsledky a on bude tím hlavním člověkem, který mi k nim pomůže.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist