VD Mark za zraněného Abrahama nepojede

Pro všechny holandské příznivce motocyklového mistrovství světa a především jezdce Michaela van der Marka, představovala informace o tom, že by mohl nahradit zraněného českého závodníka Karla Abrahama skvělou pozvánku na víkendovou TT, protože posledním Holanďanem, který jel v MotoGP byl Jurgen van der Goorbergh v roce 2005. Nakonec ale z jeho debutu sešlo, protože se obě strany nedohodly na podmínkách.

Karel Abraham si pádem v Barceloně vykloubil palec levé nohy a musel absolvovat operační zákrok. Zranění ho vyřadilo nejen z Grand Prix v Barceloně, ale rovněž z víkendové TT v Assenu. V pondělí už nizozemská média brala jeho nahrazení Michaelem van der Markem za hotovou věc a oficiální potvrzení bylo očekáváno v řádech hodin.

Jenže nakonec vše dopadlo jinak. Jak nám potvrdil mluvčí brněnského okruhu Jiří Smetana, nedošlo mezi zúčastněnými stranami k dohodě na podmínkách, takže Michael van der Mark za zraněného Karla Abrahama v Assenu závodit nebude. Zatím tam ani není žádný jiný náhradní jezdec, který by v Holandsku za českého závodníka nastoupil. Karel Abraham společně s týmem AB Motoracing bude v Assenu přítomen.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist