Valentino Rossi zahájil čtvrtou pozicí

Svůj boj o další titul zahájil Valentino Rossi průběžným čtvrtým místem v součtu úvodních dvou tréninků na Grand Prix Japonska.

Nejrychlejším jezdcem na pneu Michelin se během dvou úvodních tréninků stal italský jezdec Valentino Rossi, který v Motegi figuruje prozatím na čtvrté pozici výsledkové listiny třídy MotoGP, když přední pozice plně ovládli jezdci na pneumatikách místního výrobce Bridgestone. Zatímco Rossi bojoval s problémovou převodovkou, druhý z jezdců týmu Gauloises Yamaha Colin Edwards bojoval především sám se sebou. Ráno totiž, stejně jako několik jiných jezdců, Colin Edwrads havaroval a odpoledne pak hledal opět důvěru v motocykl, pneumatiky a okruh v Motegi.
Valentino Rossi – 4. místo (1:48,574)
Dnes ráno jsem měl problém s převodovkou na jednom z motocyklů, který nechtěl řadit směrem dolů. Ztratil jsem tak z tréninku asi 15 minut. Také poprvé za několik let mám problém s pneumatikami, potřebuji to vyřešit. Michelin vždy pracoval výborně a i tentokrát usilovně pracuje na vyřešení tohoto problému. Uvážím li tyto problémy, musím říci, že čtvrté místo není tak špatné. Mám však ještě mnoho práce. Moji soupeři v boji o titul jsou až zamnou, ale nemyslím na to. Můj cíl pro neděli je skončit na pódiu a teprve poté se koukat, kde skončili soupeři. Motegi není můj oblíbený okruh, ale je zde několik sekcí, které mám rád. Například ta pravá po prvním tunelu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist