Valentino Rossi podepsal kontrakt s týmem Petronas Yamaha, tvrdí italská média

Jméno Valentino Rossi budeme dle italských médií slýchat během závodních víkendů seriálu MotoGP ještě minimálně další dva roky. Jezdec měl podepsat dvouletý kontrakt s týmem Petronas Yamaha, u kterého by měl působit do svých třiačtyřiceti let.

Valentino Rossi s rozhodnutím, zda pokračovat v závodění, nebo odejít do sportovního důchodu, dlouho otálel. Dle italských médií u něj nakonec rozhodla láska k motocyklům a na okruzích bychom jej tak měli vídat ještě další dva roky.

Jezdec měl podepsat kontrakt s týmem Petronas Yamaha, ze kterého přestupuje na Rossiho sedačku do továrního týmu Yamahy nadějný závodník Fabio Quartararo. Oficiální oznámení má přijít během závodního víkendu ve španělském Jerezu, kam se paddock chystá už příští týden. Na středu 15. července mají jezdci naplánované testy, v pátek se pak rozjedou první volné tréninky.

Šéf Yamahy Lin Jarvis už dříve uvedl, že u nich bude mít Valentino Rossi vždy dveře otevřené. S obsazením volné sedačky v týmu Petronas se tak v podstatě čekalo jen na jezdcovo rozhodnutí.

Jak však pro The Race v minulosti prozradil Razlan Razali, italská šestačtyřicítka se bude muset vedení Petronasu přizpůsobit. „Nechceme, aby nám nějak narušil naši práci. Můžeme mu dovolit, aby přišel s jedním, dvěma svými chlapy, ti však budou muset pracovat se zbytkem našeho týmu.“

Aktualizace: Razlan Razali dnes vyvrátil spekulace o tom, že má Rossi s Petronasem již podepsanou smlouvu. Vše by však k podpisu mělo směřovat...

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
krejzy přispěl 2 Kč
Mr.Kaktus přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist