Valentino Rossi: "Mezi nejlepšími třemi"

Valentino Rossi má na rok 2013 jeden jasný cíl: vyhrávat. S podiovým umístěním v každém závodě by se tento Ital rovněž dokázal uspokojit, ale on chce také porážet svého týmového kolegu Jorge Lorenza.

Valentino Rossi si po svém návratu k Yamaze dal nejdříve za úkol dojíždět pravidelně na podiových umístěních, ovšem během sezóny chce porážet i svého týmového kolegu, mistra světa Jorge Lorenza. 

V 18 závodech chce Rossi získat minimálně deset podiových umístění: "Chci co nejvíce podií, ale minimálně deset a celou sezonu pak dokončit mezi nejlepšími třemi. Pokud nevyhraji, ale každou neděli budu stát na stupních, tak to bude také skoro v pořádku, ale vítězství by bylo odrazovým bodem. Jako cíl jsem si dal vyhrát závod, což se mně od roku 2010 nepodařilo", říká Rossi.
Ovšem v boji o stupně vítězů nevidí zkušený Ital jako soupeře pouze favority celého MS Jorge Lorenza a Dani Pedrosu, nýbrž počítá také s tím, že Rookie Marc Márquez bude hodně velkým soupeřem: "I když nebudu tak konkurenceschopný jako Lorenzo či Pedrosa, tak se musím snažit nedojíždět moc daleko za nimi. A musíme si počkat, co předvede za výkony Márquez", zamýšlí se 33-letý jezdec, který naposled vyhrál závod Grand Prix 10. října 2010 a který během dvou kompletních sezon u továrního týmu Ducati dokázal vyjet pouze tři podiová umístění.

Do souboje se svým silným týmovým kolegou Jorge Lorenzem se chce Rossi naplno pustit už po několika závodech a chce také Španěla porazit: "Budu potřebovat nějaký čas, abych Lorenza porazil, neboť ten bude už od začátku hodně rychlý. Má výhodu v tom, že Yamahu dobře zná a umí s ní také lépe pracovat. Já musím postupovat krůček po krůčku, ale M1 je určitě konkurenceschopná. Když jsem testoval tento motocykl na konci minulé sezóny, tak se se zdál velmi dobrý. Hlavně se zlepšilo jeho zrychlování".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist