Valentino Rossi: Krok za krokem

Tovární jezdci Ducati Nicky Hayden a Valentino Rossi budou mít i v Estorilu před sebou hodně práce, aby se pokusili vylepšit současný motocykl Ducati Desmosedici GP12. Navíc oba dva čeká po kompletním závodním víkendu ještě pondělní testování IRTA.

Závodní trať v Estorilu se už několikrát postarala o překvapení v královské kubatuře MotoGP. Například v roce 2006 zde v zajímavém souboji porazil Toni Elias favorizovaného Valentina Rossiho a získal tehdy hodně neočekávané vítězství. V letošním roce by se mohl o neočekávaný výsledek postarat naopak samotný Rossi: "Mám rád tento okruh. Má sice několik pasáží, která mohou být zrádná a nejdou předem naprogramovat, ale já tam jezdím hodně rád. V loňském roce jsme zajeli s Ducati v Estorilu velmi dobrý závod (5. místo - pozn. Bosso) a tak doufáme, že bychom to v neděli mohli zopakovat", potvrdil Ital.
"Náš plán vypadá následovně, v pátek začneme s nastavením, které jsme použili v Jerezu. Myslím si, že má větší potenciál. Uvidíme, jestli jsme schopni udělat krok dopředu a tím zlepšit naše výsledky", popisuje ex-mistr světa své cíle do Portugalska.

Rossiho týmový kolega Nicky Hayden má naopak smíšené pocity, co se týká tohoto portugalského okruhu: "Od Jerezu neuběhlo ještě mnoho času a to je dobře, neboť já mám rád závody Back-to-Back. Nemohu ale říci, zda mám Estoril rád, nebo ho nenávidím. Je to hodně těžký okruh a na některých místech trochu úzký. Moje oblíbená část tratě je rychlá zatáčka na konci okruhu, když ten zbytek je celkem normální", analyzuje Američan portugalský okruh.
Hayden také potvrdil, že tým Ducati prostě potřebuje čas, aby se zlepšily jeho výsledky v královské kubatuře: "Počasí se nedá naprogramovat a já jen doufám, že nebudeme mít tréninky na mokru a závod potom budeme muset absolvovat na suché trati, Je přece jasné, že potřebujeme celý závodní víkend, abychom se v neděli mohli zlepšit".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist