Valentino Rossi další dva roky oficiálně za Ducati

Dlouho nezveřejněné tajemství se dnes veřejně otevřelo celému motocyklovému světu. Mistr světa Valentino Rossi končí k 31. prosinci 2010 u Yamahy a pojede v rocích 2011 a 2012 za Ducati.

Po sedmi letech vzájemné spolupráce se k 31. prosinci 2010 končí závodění Valentina  Rossiho u japonské továrny Yamaha a devítinásobný mistr světa tak bude další dva roky jezdit za italskou Ducati.
"Je velmi těžké jen několika slovy vysvětlit, jaký byl můj vztah s Yamahou v uplynulých sedmi letech,"
napsal Rossi na rozloučenou (obrázek vlevo). "Mnoho věcí se od dávných časů v roce 2004 změnilo, především se změnila ona, moje M1. V té době to byla slabá MotoGP motorka středu pole, které se posmívala většina jezdců a techniků MotoGP. Poté, co jsem jí pomohl růst a zlepšovat se, se v garáži usmívá, lidé se jí dvoří a obdivují ji, je považována za nejlepší."

Italský mistr světa dále poděkoval všem, kteří mu u Yamahy pomohli k zisku čtyř titulů mistra světa, za všechny jmenoval Masaa Furosawu, Masahika Nakadžimu, Hiroju Atusumiho a Jeremyho Burgesse.
"Teď přišel čas hledat nové výzvy, moje práce u Yamahy skončila," konstatoval. "Bohužel i ty nejkrásnější love story končí, ale zanechávají mnoho nádherných vzpomínek, jako když jsme se já a moje M1 poprvé políbili na trávě ve Welkomu a ona se mi podívala do očí a řekla: ´Miluju tě!´"
Představitelé Yamahy Rossimu poděkovali a zároveň nezapomněli říci, že především jeho zásluhou se z M1 stal v MotoGP vítězný motocykl. Japonská továrna si je vědoma toho, že Rossi navždy zůstane součástí historie Yamahy.
"I když litujeme Valentinova rozhodnutí odejít, zcela respektujeme jeho přání hledat nové výzvy a do roku 2011 a dalších let mu přejeme to nejlepší. Ve zbývajících osmi závodech sezóny 2010 zůstává Valentino továrním jezdcem Yamahy. Jako takový bude těžit z naší plné podpory a my doufáme a očekáváme, že v modrém získá do konce sezóny ještě několik vítězství," řekl závodní řditel Yamahy Lin Jarvis.

Úřadující světový šampion Valentino Rossi bude od 1. ledna 2011 jezdit dvě sezóny italský motocykl Ducati. "Jsme nadšení, že můžeme oznámit, že Valentino Rossi bude od roku 2011 jezdit pro nás," řekl prezident italského výrobce Gabriele Del Torchio

Na spolupráci s motocyklovým šampionem se těší především sportovní šéf Ducati Filippo Preziosi: "Valentino je hlavně velký fanoušek motorek, takže mi bylo vždy potěšením naslouchat jeho názorům. Do Grand Prix ve Valencii zůstane soupeřem, tak velkým, že naše vítězství měla díky němu vždy mimořádnou hodnotu. Ale jakmile poprvé usedne na Ducati, budeme spolupracovat na každém detailu, abychom vyvinuli motorku, která mu umožní předvést jeho talent. Pracovat s Valentinem je jedna z nejvíce vzrušujících věcí pro každého inženýra a je dobré vědět, že mi budeme mít tuto příležitost v příští sezóně."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):



TOPlist