Vale podepsal Yamaze na další dva roky

Před Grand Prix USA Valentino Rossi oznámil, že se s vedením továrního týmu Yamaha dohodl na prodloužení smlouvy o vzájemné spolupráci i na sezóny 2009 a 2010.

Na konci loňské sezóny se začalo proslýchat, že Valentino Rossi uvažuje o ukončení kariéry. Bylo to hlavně kvůli tomu, že Vale vypadal jako by jezdil bez motivace a bez radosti, která jindy z jeho jízdního projevu i z chování mimo trať přímo sálala. V letošní sezóně je ale všecho úplně jinak. Po čtyřech vítězstvích, z nichž to poslední na americké půdě v Laguna Seca bylo skutečně velkolepé, rozhodně nelze mluvit o ztrátě motivace a konci kariéry. Už před americkým závodem na tiskové konferenci Vale řekl novinářům:
"Po tolika letech strávených závoděním, kdy jsem získal tolik vítězství, jsem potřeboval speciální motivaci k rozhodnutí podepsat smlouvu na další dva roky. Nejlepším místem k nalezení této motivace je tým Yamaha, protože mám skvělý vztah s vedením týmu, kde panuje vzájemná důvěra a loajalita.“


Přestože prý Valentino Rossi dostal nabídky k dalšímu angažmá i od jiných stájí, rozhodl se právě na spolupráci s Yamahou.
"Měl jsem jiné možnosti, ale kvůli úsilí Yamahy, aby mi zajistili nejlepší stroj a nejlepší pracovní prostředí, jsem se rozhodl zůstat zde další dva roky. Tato smlouva znamená, že Yamaha je týmem, s nímž strávím většinu své kariéry. To znamená více než tisíc slov. "


S Yamahou začal spolupracovat v roce 2004 a hned v prvních dvou sezónách získal titul mistra světa. Jak Vale uvádí, je to značka, s níž bude spolupravovat nejdéle ve své kariéře. Jeho první čtyři sezóny byly spojeny se značkou Aprilia, na další čtyři roky se upsal Hondě a s prodloužením do roku 2010 bude u Yamahy jezdit celých sedm let.
Generální ředitel Yamaha Motor Racing Lin Jarvis uvedl: "Jsme samozřejmě potěšeni, že jsme si zajistili Valentina na další dva roky. Myslím, že tato zpráva bude velmi vítána všemi fanoušky MotoGP a na příznivci Yamahy po celém světě.“
Tak to má teda pravdu, určitě se nenajde jediný fanda silničních motorek, který by nebyl spokojený s tím, že si můžeme užívat Rossiho mistrovství po další dva roky !!!

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist