V testech v Kataru bude Ital Petrucci chybět

Jak dobře test v Austrálii pro Danila Petrucciho začal, tak jeho závěr nebyl zrovna ideální. Italský závodník týmu Octo Pramac Yakhnich v pátek odpoledne spadl a pádem si zlomil druhou, třetí a čtvrtou záprstní kost dlaně pravé ruky. Pro Petrucciho to znamená, že bude muset vynechat test v Kataru a start v úvodní Grand Prix sezony je nyní s otazníkem.

Danilo Petrucci dnes nebyl jediný kdo skončil na zemi, bohužel byl jediný, jenž si

 
" target="_blank"> pádem způsobil zranění
, které mu neumožnilo test dokončit a navíc ovlivní jak konec předsezonní přípravy, tak úvod sezony. Nyní je Petrucci na cestě do Melbourne, kde ho zítra ráno čeká důkladnější lékařské vyšetření. Hovořit teď o délce léčby je téměř nemožné, každopádně začátkem března v Kataru testovat nebude.

Přitom Italovy výsledky jak v Malajsii, tak nyní v Austrálii vypadaly velmi nadějně. Na dráze Sepangu byl začátkem února dokonce druhý nejrychlejší a dnes krátce před pádem začal zrychlovat, takže se dal očekávat jeho progres pořadí. Páteční test nakonec dokončil třináctý, celkově byl čtrnáctý.

Šéf týmu Francesco Guidotti v pátek odpoledne řekl: „Nebyl to snadný test. Povětrnostní podmínky nám v práci s nastavením vůbec nepomohly a Danilova nehoda je příliš velká cena, kterou jsme zaplatili. Nikdy není ten správný okamžik pro pád nebo zranění, ale teď je to obzvlášť citlivý termín. Je to velice frustrující.“

„Musíme se zaměřit na jeho rekonvalescenci a stát za ním. Věřím, že se dá brzy dohromady. Ale hovořit už nyní o tom, že ho uvidíme stát na startu zahajovací Grand Prix v Kataru je prozatím předčasné,“
dodal závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist