V souboji Fausta Gresiniho s onemocněním Covid-19 nastaly komplikace

Italský dvojnásobný mistr světa třídy do 125ccm a dnes šéf týmů skupiny Gresini Racing, Fausto Gresini, leží od 27.prosince na jednotce intenzivní péče, kde bojuje s onemocněním Covid-19. Krátká tisková zpráva týmu dnes hovoří o tom, že místo očekávaného zlepšení je tomu bohužel zcela opačně.

V závěru roku 2020 Fausto Gresini onemocněl Covid-19 a 27.prosince byl hospitalizován v nemocnici. Po třech dnech Itala převezli do Boloně na JIP nemocnice Ospedale Maggiore Carlo Alberto Pizzardi, kde je až doteď v umělém spánku a na plicním ventilátoru.

Jak v poslední tiskové zprávě uvedl Gresiniho ošetřující lékař Dr.Nicola Cilloni, nastaly komplikace, díky nimž je současný klinický obraz kritický.

Mezitím, co Fausto Gresini bojuje v nemocnici o život, jeho týmy pracují na přípravě před novým ročníkem mistrovství světa silničních motocyklů. Aleix Espargaró a Lorezo Savadori absolvovali privátní testy v Jerezu, kde tento týden strávili s Aprilii MotoGP tři dny. Týmy Moto2 a Moto3 tento týden absolvovaly oficiální představení a testovat budou v Kataru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist