V sezóně 2017 skončilo v kačírku 1126 motorek. Nejvíce padal Sam Lowes

Letošní sezóna MotoGP byla z hlediska pádů rekordní, jezdci skončili na zemi celkem 1126krát. S jednatřiceti výjezdy do kačírku se pyšní Sam Lowes, Jorge Navarro jich má na svém kontě třicet. Sedmadvacetkrát pak spadl úřadující mistr světa Marc Márquez.

Nejvíce se v sezóně 2017 padalo v Misanu. V kačírku skončilo na okruhu Marca Simoncelliho napříč všemi třídami celkem 140 motocyklů, z toho 80 v trénincích, 26 během warm-upů a 54 v závodech. Jednatřicetkrát pak piloti havarovali v zatáčce číslo šest, kde dostal nepříjemný highsider také do té chvíle vedoucí muž závodu Jorge Lorenzo.

Velmi nepříjemnou Velkou cenu zažil v Katalánsku úřadující šampion Marc Márquez. Na trati nedaleko Barcelony jezdci spadli celkem dvaačtyřicetkrát, pětkrát z toho se do kačírku podíval právě čtyřiadvacetiletý Španěl. Druhé místo v závodě pak při předávání cen oslavil jak jinak než pádem. Těch má za letošní rok na svém kontě celkem dvacet sedm. „Mohlo jich být ale klidně padesát,“ přiznal rodák z Cervery na FIM Awards, a připomněl tak několik svých neuvěřitelných záchran.

Pomyslnou soutěž o nejvíce padajícího jezdce roku vyhrál Sam Lowes, který skončil na zemi jednatřicetkrát. Pilota Aprilie příští rok už v královské kubatuře neuvidíme, během víkendu v Silverstone potvrdil svůj přestup k týmu Interwetten, který figuruje ve třídě Moto 2. Na druhé pozici se pak s třiceti pády umístil Jorge Navarro.

Karel Abraham zaznamenal 15 pádů, stejně jako Loris Baz a Andrea Iannone. Ze stálých jezdců MotoGP pak nejméně krát skončil na zemi Valentino Rossi, jenž má na svém kontě pouhé 4 výlety do kačírku.

Počty pádů závodníků Moto GP

Oproti minulému roku vzrostl počet pádů o číslo 64. Piloti během nich utrpěli několik zlomenin - šeskrát šlo o klíční kost, třikrát o kotník, dvakrát o prst na ruce, jednou o lýtkovou kost, zápěstí, rameno, předloktí a palec. Vedení MotoGP je však přesvědčeno, že byla letošní sezóna oproti té loňské, co se týče bezpečnosti, na vyšší úrovni.  

 

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist