V Sepangu bude Suzuki testovat Španěl Elías

Vítěz amerického motocyklového šampionátu MotoAmerica Toni Elías dostal šanci jet znovu v sedle prototypu třídy MotoGP. Španěl nebude v Sepangu součástí oficiálního testu královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů, ale pojede v privátních testech, jenž zmiňovanému IRTA testu předcházejí.

Vedení Suzuki si zřejmě plně uvědomuje, že jen s dvěma jezdci MotoGP (Alex Rins, Andrea Iannone) týmu nezískají tolik potřebných informací, které by vedly k nějakému razantnějšímu zlepšení jejich prototypu GSX-RR, takže přizvali k testům své úspěšné závodníky z různých motocyklových sérií.

Čím víc lidí, čím víc zkušených profesionálů, tím víc názorů a pohledů na věc. IRTA testu MotoGP (28.-30.1.) předchází dvoudenní privátní testy, kde zkušební jezdci jednotlivých výrobců připraví techniku na první akci roku 2018. Japonská Yamaha nasadí své jezdce ze země vycházejícího slunce, testovat bude Casey Stoner (Ducati), Stefan Bradl (Honda) nebo Mika Kallio (KTM).

Suzuki pozvala své úspěšné jezdce a s litrovým prototypem 2017 pojede Toni Elías, vítěz TT Michael Dunlop a jezdec australské SBK série Josh Waters. Zatímco Elías závodil s motocyklem MotoGP naposledy v roce 2015, pro Dunlopa s Watersem to bude premiéra. Model GSX-RR 2018 pak vyzkouší Sylvain Guintoli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
kopetr přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist