V roce 2018 budu závodit, tvrdí Guintoli

Po sezoně v britském šampionátu superbiků byl Francouz Sylvain Guintoli velkým kandidátem do sedla Kawasaki týmu Puccetti Racing ve WorldSBK. Italská stáj ale do sezony nastoupí pouze s jediným závodníkem, kterým je mladý Turek Razgatlioglu, takže Francouz byl rázem bez místa pro nadcházející sezonu. Nicméně zdaní klame a Guintoli už teď ví, kde bude závodit, jen to zatím nechce prozradit.

Pokud Guintolimu nevyšla šance u Puccettiho týmu WorldSBK, nezbývá nic jiného než jet zpátky šampionát v Británii, jenže ani tam to není snadné. Velmi rychle se totiž po skončení sezony zaplnily místa pro nadcházející ročník a sedačka s možností stabilně bojovat o přední pozice zřejmě již ani není k dispozici. Sylvain Guintoli ale přesto tvrdí, že v roce 2018 závodit bude.

„Jediné co můžu říct je, že příští rok budu závodit,“ prozradil Motorcycle News Sylvain Guintoli. „Víc říct nemůžu, ale rozhodně budu závodit.“ Samozřejmě to vyvolává spekulace, kde Francouz pojede a proč je to v této chvíli tak řekněme tajné. Jedna z možností je mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů.

Druhá možnost je Suzuki s níž sice neměl v BSB ideální sezonu, ale jejich vzájemné vazby to nijak nenarušilo. Guintoli byl letos krátce náhradním jezdcem za zraněného Alexe Rinse z MotoGP a rovněž je jejich testovacím jezdcem. „Velmi dobře se mi spolupracovalo s týmem Suzuki MotoGP, což byl nečekaný začátek roku,“ řekl Francouz. „Když jsem motorku zkoušel poprvé, byla tam velká odezva a moc se mi líbila. Myslím, že jsem jim také pomohl s řešením několika problémů.“

Jak víme, tak rakouský výrobce KTM získal pro sezonu 2018 souhlas s celkem pěti divokými kartami pro jejich zkušebního jezdce Mika Kallia. Nabízí se otázka, zda třeba Suzuki neuvažuje o divokých kartách pro Sylvaina Guintoliho. Nejlepší test je přese závod. Když se na to Franocuze zeptali, ten jen odpověděl: „Uvidíme.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist