V roce 2012 opět souboj italských rivalů Rossiho s Biaggim

Italská media přinesla zprávu, že továrna Aprilia, zatím to vždy dementovala, přece jen vstoupí do kubatury MotoGP v roce 2012, kdy budou zavedeny litrové motory v této třídě.

Hodně se už o tom spekulovalo, vždy to ale bylo znovu dementováno. Nyní se to zdá být pravdou, italská továrna Aprilia by měla opravdu v roce 2012, po zavedení motorů o objemu 1000 ccm, vstoupit do královské kubatury MotoGP. V každém případě, tedy aspoň dle webových stránek GPOne, s úplně jiným motorem, než nyní závodí v seriálu WSBK. Tím chce tato továrna z Noale předejít jakémukoliv konfliktu s promotérem šampionátu WSBK, firmou Infront Motor Sports, aby je nemohla podezírat, že bude v kubatuře MotoGP závodit s motory, odvozených, nebo podobných motorům sériovým. 


Ovšem italská média se především těší na obnovení staré rivality. Počítají totiž napevno s tím, že po návratu továrny Aprilie do MotoGP bude tento motocykl sedlat Max Biaggi a setká se tak v závodech znovu se starým známým protihráčem, Valentinem Rossim. 

A oba pojedou na italských motocyklech.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist