V Portimau byl ve čtvrtek nejrychlejší Ital Pirro

Ve čtvrtek testovali na okruhu v Algarve už jen zkušební jezdci týmů mistrovství světa silničních motocyklů v zastoupení továren Ducati, Yamaha, Suzuki, KTM, Honda a Aprilia. Nejrychleji zajel Michele Pirro, jezdec italské Ducati.

Druhý den testování v Portimau uzavřel na špici časomíry Michele Pirro (Ducati). Italský závodník nastavil maximum na kolo na 1'40,435 sekundy. Pirro v průběhu dne zkoušel řadu změn v nastavení, aby připravil techniku na závěr sezony, který tam MotoGP absolvuje koncem listopadu.

S letošní verzí RC213V testoval Stefan Bradl (HRC), který skončil druhý s časem 1'40,833 sekundy. Němec pak nasedl na letadlo a zamířil do Le Mans, kde by měl absolvovat přípravu na závod Velké ceny Francie. Posledním jezdcem v sekundě na prvního je třetí Sylvain Guintoli (Suzuki), jehož čas na kolo byl 1'41,153 sekundy.

Španěl Dani Pedrosa (KTM) nastavil čtvrtý čas v pořadí 1'41,627 sekundy v sedle komplet karbonového prototypu RC16. Testovací jezdec Lorenzo Savadori (Aprilia) byl s časem 1'41,693 sekundy pátý a šestý v pořadí skončil Jorge Lorenzo (Yamaha), jehož maximem byl čas 1'43,778 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist