V pondělí testuje MotoGP v Barceloně

Po šestém závodním víkendu zůstávají jezdci a týmy královské kubatury v Barceloně, kde absolvují jednodenní oficiální test. Společně s nimi bude na dráze okruhu v Montmeló testovat japonská Suzuki, která plánuje návrat do motocyklového seriálu Grand Prix.

Na dráze okruhu Catalunya bude v pondělí testovat devatenáct jezdců, nicméně bez zástupců týmu Repsol Hondy a stáje Fausta Gresiniho GO&FUN Honda. Dani Pedrosa, Marc Márquez a Álvaro Bautista totiž míří do Aragonie, protože budou testovat na okruhu MotorLand Aragón.

Zajímavostí pondělního testu v Barceloně bude zcela určitě zkouška nového litrového prototypu Suzuki. Do dějiště Velké ceny Katalánska už v sobotu dorazil testovací jezdec japonského výrobce Nobuatsu Aoki, jenž v předvečer prvního společného testu uvedl: „Přivezli jsme nový model litrového prototypu Suzuki, který tu zítra vyzkoušíme. Vlastně k tomu ani víc říct nemůžu, ale test, který jsme absolvovali v Motegi nabídl nějaké dobré časy, takže věřím, že můžeme v tomto směru zůstat optimisty.“
V pondělí bude Suzuki poprvé od roku 2011 sdílet paddock s ostatními výrobci, týmy a jezdci motocyklového šampionátu. Francouz Randy De Puniet bude ve funkci testovacího jezdce a po skončení pondělních zkoušek se přesune do Aragónu, kde bude ve středu Suzuki pokračovat v testování.

Pondělní oficiální test MotoGP v Barceloně zahájí jezdci a týmy v deset hodin dopoledne a ukonči v osmnáct hodin večer.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist