V Německu nahradí Abrahama Japonec Aoyama

Český motocyklový závodník Karel Abraham stále není zdravotně natolik v pořádku, aby nastoupil do závodního víkendu mistrovství světa silničních motocyklů a po Barceloně a Assenu nepojede příští týden ani závod v Německu. Na Sachsenringu nahradí Karla Abrahama japonský testovací jezdec Hiroshi Aoyama.

Jezdec týmu AB Motoracing Karel Abraham havaroval ve čtvrtém volném tréninku katalánské Grand Prix a pádem si vykloubil palec levé nohy. Toto zranění si vyžádalo operační zásah a českého závodníka vyřadilo jak ze závodu v Barceloně, tak také v nizozemském Assenu. Zcela fit není Karel Abraham ani teď, takže v Německu usedne do sedla jeho Hondy Open Hiroshi Aoyama.

Japonec je oficiálním testovacím jezdcem HRC a letos už závodil v barvách tovární stáje Hondy, když nahradil Daniho Pedrosu, který po závodu v Kataru musel podstoupit náročnou operaci předloktí. Aoyama měl začátkem sezony k dispozici tovární techniku RC213V a závodil na okruzích v Texasu, Argentině a španělském Jerezu s nejlepším umístěním v podobě jedenáctého místa.

Příští týden pojede s motocyklem Honda RC213V-RS, což je pro letošní rok nová verze stroje japonského výrobce v kategorii Open, kde ještě loni Hiroshi Aoyama soutěžil. Tehdy sedlal motocykl Honda RCV1000R v barvách týmu Aspar a sezonu ukončil na celkovém čtrnáctém místě.

Předpokládaný návrat Karla Abrahama je v srpnovém závodu v americkém Indianapolisu. Vše ale závisí na tom, jak rychle se zranění bude hojit a samozřejmě poslední slovo mají lékaři.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist