V MotoGP jede letos Bradl posledním rokem

Němci Stefanu Bradlovi letos končí smlouva s Aprilii, a protože s italským výrobcem tuto smlouvu neprodloužil a prozatím nenašel tým s nímž by spojil nadcházející sezonu, bude muset z mistrovství světa prototypových motocyklů odejít. Němec má zamířit k Hondě do mistrovství světa superbikových motocyklů WorldSBK.

Stefan Bradl je součástí mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2005. Tehdy odstartoval svoji kariéru v třídě do 125ccm, kde strávil celkem pět sezon s nejlepším umístěním v podobě celkové čtvrté pozice z roku 2008. Od roku 2010 závodí v nové kubatuře Moto2, kde o rok později získává titul mistra světa. Po dvou letech v šestistovkách přestupuje do královské kubatury.

V MotoGP je německý závodník promotérem vítaný a Stefan Bradl závodí v barvách týmů LCR Honda, Forward Racing a Aprilia Racing Team Gresini, kde přestoupil v polovině sezony 2015. Jeho jediným umístěním na stupních vítězů je druhé místo z Laguny Seca (2013), kde byl s LCR Hondou. Co se týče startu z pole position, tak ten má na kontě také jeden a to ve stejném podniku US GP z jakého má pódium.

Německý závodník v rozhovoru pro Speedweek.com nedávno uvedl, že probíhaly intenzivní rozhovory s týmem Avintia Racing, ale nakonec z toho sešlo: „V příštím roce v seriálu Grand Prix závodit nebudu. Velmi si cením úsilí ze strany Avintie, která neustále zlepšovala nabídku, ale některé detaily smlouvy mi ji neumožnily podepsat, takže dohoda nebude.“

Stefan Bradl pravděpodobně zamíří k superbikovému týmu Hondy, kde se stane týmovým kolegou Nicky Haydena, rovněž bývalého jezdce MotoGP. Jeho současný kolega Michael van der Mark, by tak po dvou letech musel odejít nebo lépe řečeno vadit mu to nebude, protože se mu rýsují celkem zajímavé nabídky. Jedna je u superbikové stáje Ducati za Davide Giugliana, ale jistá možnost je také u týmu Yamaha WSBK za Sylvaina Guintoliho.

Španělská Avintia Racing, tak nyní s vysokou pravděpodobností prodlouží smlouvu s Lorisem Bazem, který bude nadále pokračovat s Hectorem Barberou. Co se týče týmu Aspar, tak tam to tak jednoznačné zatím není, protože je nyní ve hře Álvaro Bautista a oba současní závodníci Yonny Hernandez a Eugene Laverty.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist