V Misanu testuje Stoner s Lowesem

Australan Casey Stoner je zpátky v akci a společně se zkušebním týmem italského výrobce testuje prototyp Desmosedici na dráze okruhu Marca Simoncelliho v Misanu. Společně s Australanem je na dráze také Sam Lowes, který si poprvé vyzkouší jízdu s litrovým prototypem Aprilia RS-GP. Oba jezdci mají testování plánované na středu a čtvrtek.

Pro Casey Stonera, zkušebního jezdce Ducati, se jedná o letos třetí test s italským výrobcem. Poprvé byl Australan součástí předsezonních testů v Sepangu, kde sedlal loňský model GP15. Až po zahajovacím víkendu sezony v Kataru si vyzkoušel model Desmosedici GP16. Misano je nyní další šancí, jak zapracovat na zlepšeních pro druhou polovinu sezony.

Casey Stoner na to nebude sám, protože součástí testovacího týmu je rovněž Michele Pirro, jenž si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže. Stoner po skončení testu zůstává na pobřeží Jadranu a ujme se své další role ambasadora italské značky v třídenní akci World Ducati Week s datem 1. až 3.července 2016.

Dalším testem bude Red Bull Ring, kde přijede většina týmů vyzkoušet nový okruh v kalendáři šampionátu. Privátní test je v termínu 19. a 20.července 2016 a právě tam by měl Casey Stoner pravděpodobně také testovat. Na dráze bude také výrobce KTM, jenž získá první možnost srovnání s ostatními týmy MotoGP.

Premiéru v sedle litrové Aprilie absolvuje od středy britský závodník Sam Lowes. Ten je dnes stále ještě součástí třídy Moto2, kde usiluje o titul mistra světa, ale pro nadcházející sezonu má smlouvu s týmem Aprilia Racing Team Gresini. Od neděle už Lowes zná jméno svého budoucího týmového kolegy, kterým je Aleix Espargaró.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist