V Misanu si De Angelis vyzkoušel GP13

Jezdec ze San Marina si ve čtvrtek vyzkoušel na okruhu v Misanu litrový prototyp Ducati Desmosedici GP13 v rámci přípravy na americký podnik motocyklového šampionátu v Laguně Seca, kde nahradí zraněného jezdce Pramac Racingu Bena Spiese.

Současný člen stáje Forward Racing Moto2 měl na pobřeží Jadranu důležitou zkoušku, která je jeho jedinou příležitostí k seznámení s litrovým prototypem italského výrobce z Boloně než usedne do sedla GP13 na západním pobřežé Spojených států.

Tam De Angelis nahradí zraněného Bena Spiese v závodu americké Grand Prix na okruhu v Laguně Seca. Přechod z motocyklu třídy Moto2 na mnohem výkonnější litrový prototyp není nic snadného, takže De Angelis chtěl ve čtvrtek využít veškerý čas na dráze. Bohužel minimálně na dvě hodiny museli zůstat sedět v boxech kvůli silnému lijáku.

Ve čtvrtek stačil De Angelis zajet přes padesát kol s časem 1´37,0 sekundy, což bylo o 1,9 sekundy pomalejší čas na kolo než ve stejný den zajel Andrea Iannone v sedle vývojové verze GP13Lab. Pro srovnání rekord okruhu v Misanu drží Jorge Lorenzo s časem 1´33,906 sekundy. Nutno podotknout, že De Angelis naposledy závodil s 800ccm prototypem MotoGP v roce 2010.

Alex De Angelis byl s testem spokojený a věří, že se jim podařilo najít dobrý základ pro americký víkend. Příští týden ještě pojede v Německu s motocyklem Moto2, ale pak už přijde jeho chvíle, protože Velká cena Spojených států je na programu 21.července 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist