V Jerezu mají privátní testy týmy MotoGP a WSBK

Od pondělí do středy testují v Jerezu jezdci a týmy z prostředí MotoGP a WorldSBK. V pondělí to byla tovární Honda MotoGP s Marcem Márquezem a Danim Pedrosou. V úterý v testech Hondy pokračuje jejich zkušební jezdec Stefan Bradl a k Němci se připojí Pramac Ducati, Aprilia a KTM. Jedná se o privátní testy a týmy mají na sezonu k dispozici pět dnů, tedy mimo týmů s úlevami jako Aprilia, KTM a Suzuki.

Pondělní test Repsol Hondy proběhl beze svědků, to znamená, že se vše odehrálo za zavřenými dveřmi bez diváků. HRC obětovala předsezonní přípravu motorové jednotce, její vývoj je nyní pro rok 2018 definitivně stopnutý, takže se můžou věnovat podvozku. To byla dnes zřejmě práce Marca Márqueze a Daniho Pedrosy. Oba zcela určitě pracovali i na přípravě na závod, který je na jihu Španělska v rámci první evropské Grand Prix.


V úterý a ve středu jsou testy již přístupné veřejnosti. V testech Hondy bude pokračovat zkušební jezdec Stefan Bradl. Nicméně Honda už nebude na dráze jediná, testuje také Pramac Racing, který bude mít zkušební program přímo z továrny Ducati. Jezdci tovární stáje italského výrobce Andrea Dovizioso a Jorge Lorenzo již privátní zkoušky absolvovali, takže teď nějaký den ušetří a Danilo Petrucci aspoň najede potřebné kilometry v sedle GP18.

K Ducati se připojí jejich superbikový tým s jezdci Chazem Daviesem a Marcem Melandrim, kteří se vrací ze závodů v Thajsku. Na dráze v Jerezu bude testovat také italská Aprilia a rakouský výrobce KTM, který by měl testovat také své dva prototypy Moto2.

Japonská Yamaha absolvovala privátní testy loni v listopadu, když byli dva dny v Sepangu a tovární stáj Ducati zase testovala v Jerezu. Pro Ducati teď vyzkouší vše potřebné jejich satelit Pramac Racing, Yamaha je v situaci, kdy má poslední sezonu se satelitem Monster Tech 3 a ti teď v Jerezu pro tři ladičky nic netestují možná jen proto, že k testování nic není.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Matesvfr přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist