V Japonsku bez Capirossiho

Zranění italského pilota Lorise Capirossiho po kolizi se Španělem Tonim Eliasem v posledním závodě ve španělském Aragónu vystavilo italskému veteránovi STOP minimálně na Grand Prix Japonska v Motegi.

Loris Capirossi si při pádu v Aragónu poranil opět svou pravou klíční kost. Na radu Dr. Costy tak nebude Ital startovat na svém oblíbeném okruhu v Motegi: "Chtěl jsem v Japonsku závodit, Motegi je moje oblíbená trať, kde jsem zajel mnoho dobrých výsledků a zažil mnoho radosti", říká Capirex.
Už při návštěvě lékaře v Monacu mu bylo doporučeno, aby se dal co nejrychleji operovat. To by ale znamenalo tříměsíční pauzu, ovšem tak by rozhodně nechtěl jezdec týmu Pramac Ducati ukončit svou 22-letou kariéru. Ovšem i zkušený lékař motocyklových závodů Dr. Costa byl skoro stejného názoru. "Řekl mně hodně tvrdě, abych na Japonsko zapomněl. Moje rameno mě hodně bolí a já potřebuji dvoutýdenní klid a potom týden rehabilitace. Myslím si, že to je nejlepší řešení pro konec této sezóny a celé kariéry, abych mohl startovat v Austrálii, Malajsii a ve Valencii".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist