V hledáčku Yamahy je Viñales s Rinsem

Letošní ročník je zlomový v tom, že většině jezdců královské kubatury končí smlouva a nadcházející ročník tak bude v mnoha ohledech o vyjednáváních. Tovární stáj japonského výrobce Movistar Yamaha MotoGP má v sestavě dvě esa v podobě mistra světa Jorge Lorenza a vicemistra světa Valentina Rossiho. Otázkou zůstává jak dlouho ještě tato konfigurace vydrží a pochopitelně vedení týmu potřebuje myslet do budoucna.

Na toto téma hovořil Lin Jarvis, jenž uvedl, že dvojice Španělů Maverick Viñales a Alex Rins jsou rozhodně dobrými kandidáty na sedlo u tří ladiček. Viñales jel loni prvním rokem v MotoGP, když svoji premiéru spojil s návratem Suzuki do královské kubatury, a rozhodně si nevedl špatně.

Na téma možných posil pro Yamahu Lin Jarvis pro Speedweek.com uvedl: „Maverick Viñales už má nějaké zkušenosti v MotoGP, ale nevím přesně jak je to s jeho kontraktem u Suzuki, myslím, že tam jsou dva roky plus možnost prodloužení na 2017. Je to velmi dobrý jezdec, takže je normální, že budí pozornost nejen Yamahy, ale také ostatních továrních týmů MotoGP.“

Velmi dobře si v uplynulé sezoně vedl Alex Rins. Španěl jel prvním rokem v Moto2 a na konto si připsal dvoje vítězství a titul vicemistra světa, což je skutečně parádní výkon. Díky tomu na sebe už nyní strhává pozornost týmů MotoGP a Yamaha je samozřejmě jedním z nich. Pro Rinse tak existuje určitá šance u jejich satelitu Tech 3.

Pro letošní ročník Alex Rins zůstává v Moto2, kde se pokusí vyhrát titul mistra světa a podle Lina Jarvise je to jen dobře. „Myslím, že Alex rozhodl správně, že zůstává v Moto2 také druhým rokem,“ řekl a závěrem dodal: „Bezpochyby je to velmi talentovaný závodník a pro Yamahu dobrý kandidát do budoucna. Samozřejmě je na našem seznamu, a i když loni udělal pár chyb, ukázal se jako velmi rychlý jezdec.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist