V Barceloně slavil Američan Baker

Hvězdami nabitá akce závodění na oválu americké ploché dráhy nabídla divákům přímo v barcelonském Olympijském parku nebo také u obrazovek španělské televize opravdu skvělou podívanou, kde mistr světa královské kubatury motocyklového mistrovství světa bojoval o vítězství s šampionem americké AMA Flat Track.

Superprestigio Dirt Track byla rozdělena na tři kategorie - Superprestigio, Open a Junior. V kategorii Superprestigio jeli jezdci z prostředí světových šampionátů silničních motocyklů. Kvalifikaci vyhrál Marc Márquez před Lorenzem Baldassarim a Esteve Rabatem. V kategorii Open závodili profíci, kteří to mají k podobným povrchům blíž a to v čele s Bradem Bakerem, který také vyhrál kvalifikaci před Danim Ribaltou a třetím Tomem Neavem.
Finále kategorie Superprestigio jeli jezdci celkem čtyři, první tři na osm kol, čtvrté finále na dvanáct. Z první pozice postupoval do Supefinále Marc Márquez společně s Esteve Rabatem, Kenny Noyesem a Aleixem Espargarem. Na tyto čtyři čekalo rozhodující měření sil s nejlepšími jezdci finále kategorie Open v čele s jeho vítězem Bradem Bakerem.

Superfinále v Sant Jordi Aréně bylo na programu pětačtyřicet minut po osmé hodině večer. Jelo se na dvanáct kol a o vítězství bojovalo celkem osm závodníků. Marc Márquez po téměř celou dobu Superfinále vyrovnaně soupeřil s americkým šampionem Bradem Barkerem, jenže v devátém kole mezi oběma došlo ke kontaktu a Márquez skončil na zemi, čímž přišel o šanci Superfinále vyhrát.

Po Márquezově pádu slavil vítězství Američan Brad Baker před druhým v pořadí domácím Esteve Rabatem a třetím dalším Američanem, tentokrát z prostředí silničních motocyklů, Kenny Noyesem.
„Je mi moc líto, že v Superfinále došlo ke kontaktu s Márquezem, byla to skvělá bitva muže proti muži. Moc rád bych si to ještě jednou zopakoval a příští rok Marca pozval na Half Mile,“ uvedl po večerním finále jeho celkový vítěz Brad Barker.

Marc Márquez ničeho nelitoval a byl závoděním na oválu přímo nadšený, když mimo jiné řekl: „Tato show mě neuvěřitelně nadchla. Fanoušci objevili Dirt Track ve Španělsku a moc si to společně s námi užili. S Bakerem to byl parádní souboj. Hodně věcem jsem se naučil a doufejme, že tuto show tu za rok uvidíme znovu.“

Superprestigio Dirt Track 2014

11.ledna 2014 - Barcelona, Španělsko

Kategorie Open:

1. - Brad Baker- USA - KTM
2. - José Pedro Gómez - ESP - Yamaha
3. - Merle Scherb - USA - Yamaha
4. - Dani Ribalta - ESP - Kawasaki
5. - Tom Neave - GBR - Honda

Kategorie Superprestigio:

1. - Marc Márquez - ESP - Honda
2. - Tito Rabat - ESP - Honda
3. - Kenny Noyes - USA - Suzuki
4. - Aleix Espargaró - ESP - Yamaha
5. - Lorenzo Baldasarri - ITA - Kawasaki

Superfinále Open + Superprestigio:

1. - Brad Baker - USA - KTM
2. - Tito Rabat - ESP - Honda
3. - Kenny Noyes - USA - Suzuki
4. - Aleix Esparagaró - ESP - Yamaha
5. - José Pedro Gómez - ESP - Yamaha
6. - Merle Scherb - USA - Yamaha
7. - Dani Ribalta - ESP - Kawasaki
8. - Marc Márquez (ESP) Honda

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist