V Barceloně bude Márquez v pořádku

Okamžitě po návratu z Itálie zamířil dvacetiletý jezdec tovární Hondy rovnou na univerzitní kliniku Dexeus v Barceloně, kde v pondělí absolvoval důkladné vyšetření. To potvrdilo závěry lékařů Mobilní kliniky z italského Mugella – Márquez nemá žádná další zranění.

Španěl Marc Márquez těžce havaroval v pátečním volném tréninku italské Grand Prix. Jezdec HRC ve snaze se vyhnout přímému nárazu do betonové zdi, lemující konec cílové rovinky, ze svého stroje raději seskočil. Přesto byl náraz pro nováčka v MotoGP velmi citelný, když v době, kdy ztratil kontrolu nad motocyklem, jel rychlostí kolem 337 kilometrů za hodinu.

Márquezovo tělo bylo v okamžiku nárazu vystaveno přetížení až 25G a proto bylo důležité dalším podrobným vyšetřením vyloučit jakékoliv pochybnosti v rámci jeho zdravotního stavu. „Po prvním vyšetření, které jsme u Marca provedli v Mugellu, a kde byl také poprvé na rentgenu, jsme si nebyli jisti stavem jeho pravého ramene,“ poznamenal Dr. Xavier Mir.
„Dnes jsme pořídili detailnější snímky, které potvrdily, že zranění v nejvyšším bodě ramenní kosti je minimální. Jen drobná prasklinka. Podobná zranění můžou ovlivnit stav šlach ramene, takže jsme použili snímkování ultrazvukem. Toto vyšetření vyloučilo jakékoliv poškození. Jediné co teď má je drobný zánět šlach, což se dá vyřešit fyzioterapií v řádu několika dní,“ dodal Dr.Mir.

Pro Marca Márqueze nebyla páteční nehoda v Mugellu jediná. Pádem také ukončil hlavně samotný závod, takže po italském víkendu je honě potlučený, ale bez vážných zranění. Dle lékařů bude Španěl do závodu v Barceloně v pořádku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist