V Argentině řešili na tiskové konferenci chování fanoušků

Během tiskové konference v Argentině řešili mimo jiné poslední závod v Kataru, kde na jezdce při vyhlašování vítězů diváci pískali a bučeli. Už v průběhu úvodního víkendu bylo vidět, že třebaže není divácká účast tak početná, většina z nich má jasno v tom komu bude fandit. Vítěz závodu Jorge Lorenzo po průjezdu cílem několikrát gestem vůči tribunám naznačil uzavření úst zipem, což jen zřejmě posílilo odhodlání místních fanoušků sdělit svůj názor.

Vzhledem k tomu, že se tu jedná o reakci fanoušků na situaci v šampionátu z konce loňského roku, kdy ze strany Valentina Rossiho padlo obvinění o napomáhání Marca Márqueze k titulu Jorge Lorenzovi, dá se předpokládat, že tyto projevy můžou letošní ročník provázet častěji než jsme byli v minulosti zvyklí.

Toto téma bylo otevřeno během čtvrteční tiskové konference. Jorge Lorenzo na téma proč diváci v Kataru pískali a bučeli, řekl. „Myslím, že jsme v posledních měsících neudělali nic špatného. Jen jsme se koncentrovali na to, abychom byli rychlí. Vyhrál jsem mistrovství. Marc v roce 2015 dělal co bylo v jeho silách a letošní sezonu začal stejně jako já, to znamená snažit se být profesionály, být nejlepšími na dráze a mezi tím ještě riskovat životy. Takže nevím, co jsme udělali špatně. Stačí jen být velmi rychlý a porazit některé jezdce, co?“

První závod sezony v Kataru překvapil Marca Márqueze, který byl chováním fanoušků zaskočený. „Pro mě je to něco, co například nemám rád ve fotbale, takže to pochopitelně nerad vidím v MotoGP a také pokud je to namířeno proti mně. Ale nakonec je to něco, co může být běžné, takže je třeba se tomu přizpůsobit.“

„Pro mě je nejdůležitější, a nezáleží na barvě fanoušků, zda je žlutá, černá nebo červená, myslím, že si každý závod v Kataru užil. Já si to užil na dráze a jsem spokojený s konečným výsledkem, který se tady pokusíme zopakovat.“


Ital Valentino Rossi, který ve čtvrtek slavil přesně dvacet let v mistrovství světa, k tématu proč diváci v Kataru vypískali jeho soupeře, řekl jen: „Nevím.“ Postupně už ale začíná sílit jeho kritika, že měl k tomuto tématu říct víc.

Katalánské noviny ve čtvrtek napsaly, že někteří fanoušci v Argentině se začínají formovat do skupin, které určitě nebudou fandit oběma Španělům. Co se týče otázky bezpečnosti jezdců, tak jak Jorge Lorenzo, tak Marc Márquez odmítli tvrzení, že by snad z hotelu neměli kvůli tomu vycházet ven. „Ne, ne, ne. Nemám žádné obavy a pokud z hotelu nevycházím tak proto, že cvičím nebo odpočívám před závodem,“ řekl Lorenzo.

Marc Márquez k tomu žertem dodal: „Bál jsem se včera v letadle, protože se nám zastavil jeden motor, ale tady ne.“ Španěl loni v Argentině spadl při souboji s Valentinem Rossim, což na tiskovce označil jako čistě jen svoji vinu. Pak následoval Assen a další kontakt mezi oběma jezdci a vše nakonec vyvrcholilo v Malajsii.

Na tiskové konferenci v předvečer zahájení argentinské Grand Prix odpovídal na otázky novinářů Yonny Hernandez (Aspar Team MotoGP), Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), Andrea Dovizioso (Ducati Team), Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP), Marc Márquez (Repsol Honda Team) a Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist