V Aragonii nahradí Hayden zraněného Millera

Bývalý závodník královské kubatury Nicky Hayden absolvuje návrat zpět do paddocku MotoGP, protože o nadcházejícím víkendu nahradí ve španělské Aragonii zraněného Jacka Millera. Američan tak pojede v sedle Hondy RC213V týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS.

Podle všeho měl jezdec superbikového mistrovství světa Nicky Hayden nahradit Australana Jacka Millera už v Británii a Misanu, jenže v obou případech dostal Australan zelenou a do závodního víkendu nastoupil. Na Silverstonu závod dokončil šestnáctý a o něco výš chtěl zajet v Misanu. Bolesti zlomené pravé ruky z warm upu rakouské Grand Prix byly ale natolik silné, že před startem Miller odstoupil.

Další testy ukázaly na to, že Jack Miller závodil s dvěma zlomeninami v ruce. Tým společně s HRC a samotným jezdcem nakonec usoudil, že nejlepším řešením bude vynechat závod v Aragonii a soustředit se na léčbu tak, aby byl Miller připraven na trojici říjnových Grand Prix po Pacifiku a to včetně domácí Velké ceny Austrálie.

„Především chci Jackovi popřát rychlé zotavení,“ uvedl Nicky Hayden, jezdec stáje Honda World Superbike. „Je to můj kamarád a jezdec, jemuž hodně věřím, takže doufám, že bude co nejdřív zpátky a zdravý, aby předvedl co v něm je. Pro mě je to rozhodně nezvyklá pozice, protože jsem nikdy předtím náhradním jezdcem nebyl. S Hondou mám ale dobré vazby a když tento nápad spatřil světlo světa, dostal jsem od Ten Kate požehnání, takže je hezké jít pomoci týmu Hondy.“

„Pro mě je to šance jak si zajezdit a užít si to. Zároveň je mi jasné, že MotoGP není místem, kde je to snadné, protože úroveň je tam dost vysoká a je tam hodně věcí, které se bude třeba naučit, takže to nebude procházka parkem. Nejezdil jsem s motorkou, navíc tam jsou tři různé pneumatiky a elektronika, ale mám hodně zkušeností, takže další šance jet v MotoGP mě osobně přijde vhod. Děkuji za tuto šanci týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, Ten Kate a všem mým sponzorům. Budu se snažit je nezklamat.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist