Už zřejmě v roce 2016 přivítá MotoGP Rakousko

Po téměř dvaceti letech se má do Rakouska vrátit seriál mistrovství světa silničních motocyklů a to na okruh Red Bull Ring, který nabízí neuvěřitelnou přírodní kulisu, a kde například v letošním roce přivítali prestižní podnik světové série formule 1 nebo Red Bull Air Race.

Ve zprávě promotéra Dorny se píše, že spoluzakladatel Red Bullu Dietrich Mateschitz a šéf Dorny Carmelo Ezpeleta dosáhli předběžné dohody ohledně návratu MotoGP do Rakouska v roce 2016 a to na okruh Red Bull Ring v Spielbergu.

Dohoda je zatím předběžná a vše si vyžádá potřebné souhlasy ze strany Mezinárodní motocyklové federace (FIM). Okruh, který byl dříve znám pod názvem A1-Ring, byl po prodeji modernizován, takže nyní splňuje podmínky pro udělení homologace FIA a zřejmě nebude velký problém s udělením homologace ze strany FIM.

Rakousko pořádalo motocyklovou Grand Prix v letech 1971 až 1997. Nejdřív to bylo na okruhu Salzburgring a v období 1996 až 1997 právě ve Spielbergu na tehdejším A1-Ringu. S návratem MotoGP do Rakouska a s plánovanými destinacemi jako je Chile, Brazílie nebo Thajsko se nabízí otázka, kdo o místo v kalendáři přijde.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist