Už v Británii musí tým KTM MotoGP nasadit dvě motorky

Pravidla nutí tovární tým KTM hledat náhradního závodníka pro britskou Grand Prix, pokud nebude jejich stávající jezdec Pol Espargaró připraven do dvanáctého podniku sezony nastoupit. Espargaró havaroval během zahřívacího tréninku MotoGP v Brně a pádem si zlomil klíční kost. Jeho bratr Aleix Espargaro později uvedl, že u Pola došlo na nějakou dobu ke ztrátě citu v končetinách a v nemocnici v Barceloně si ho následně nechali na pozorování.

Zranění Pola Espargara tak nesouvisí čistě jen se zlomenou klíční kostí, což potvrdil jeho bratr Aleix, když před rakouskou Grand Prix uvedl, že tam došlo také k nárazu v oblasti páteře a léčba jeho bratra může být rychlá nebo naopak velmi zdlouhavá. Zda již lékaři mají konkrétní odpovědi nevím, ale Pol Espargaró naznačil na svém Instagramu, že by do Silverstonu chtěl. Co je určitě povzbudivá zpráva.

Pokud by ale přece jenom chyběl, koho KTM vedle Bradley Smithe postaví? Jejich testovací jezdec Mika Kallio je kvůli zranění kolenních vazů mimo hru, takže s Finem počítat nejde. V Rakousku tovární tým KTM oznámil spolupráci s Randy De Punietem, který právě Fina do konce roku 2018 nahradí, jenže De Puniet není stoprocentně fit kvůli zranění prstu z japonské Suzuky. KTM je nyní ve velmi komplikované pozici a jméno jezdce musí oznámit do čtvrtku před Velkou cenou Velké Británie.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 16 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 4 Kč
JardaKTM přispěl 4 Kč
Wostřejš přispěl 4 Kč
skinny přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist