Útok rakouské KTM na nejvyšší příčky

Celkem šest jezdců se postaví s továrním strojem do dvou světových šampionátů, kde chtějí postupně získat nejvyšší ocenění.

Rakouská továrna KTM se připravuje na zahájení testovacího programu pro sezónu 2006, ve které hodlá ještě více zaútočit na nejvyšší příčky. Vedle současného továrního týmu Red Bull KTM, ve kterém se představí opět dvojice Mika Kallio – Julian Simon, nasadí KTM do světového šampionátu i svůj druhý tým Red Bull KTM Junior, který se doposud úspěšně pokoušel dobít zejména Německo. Pro rok 2006 zůstává jezdecké složení tohoto týmu také stejné jako v uplynulé sezóně, na motocyklech KTM 125-06 tedy pojedou Michael Ranseder a Stefan Bradl, syn bývalého jezdce Grand Prix 250 ccm Helmuta Bradla. Oba mladíci se již v letošní sezóně několikrát porvali o své místo mezi světovou elitou a oba také dokázali permanentním účastníkům nějaké body ukořistit.
"KTM a Red Bull chce dát mladým, talentovaným, jezdcům příležitost závodit na nejvyšší úrovni a my všichni se těšíme na tento nový a vzrušující projekt," řek šéf závodního oddělení továrny KTM pan Harald Bartol na adresu týmu, jehož šéfem se stal Rakušan Dieter Stappert, kterého zcela jistě znáte především z jeho působení u týmu Aprilia Germany. Stappert v minulosti vedl velmi úspěšné piloty, jen namátkou jmenujme především Reinholda Rotha, Ralfa Waldmanna, Jeremy McWilliamse, či již jednou zmíněného Helmuta Bradla.
V roce 2006 se tovární tým Red Bull KTM představí i v kompletním šampionátu třídy 250 ccm, kde v letošní sezóně Rakušané zaznamenali vynikající debut (Anthony West – 2. místo v Donningtonu), ale poté trochu depresivní odchod. Do příští sezóny hodlá KTM nasadit dva přestavěné stroje. Jako jezdci byli angažování Manuel Poggiali ze San Marina, kterého doprovází pověst vynikajícího pilota, ale i trochu jezdce, jenž při svém čtvrtlitrovém závodění často končil v kotrmelcích, s Poggialim se o místo mezi elitou popere již zkušený Japonec Hiroshi Aoyama, který se v letošním roce radoval ze svého premiérového vítězství v Grand Prix.
První testování připravuje továrna KTM na konec ledna, kdy se představí ve slunném Španělsku.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist