Úspěšný World Ducati Week 2012

V Misanu se konal World Ducati Week 2012, ke kterému se vracíme článkem a hlavně obsáhlou fotogalerií.

Kapitoly článku

V Misano Adriatico se od čtvrtka do neděle konal «World Ducati Week 2012». 65 000 diváků ze všech světadílů se sjelo do Itálie, aby zde oslavilo hvězdy Ducati.

Sedmý World Ducati Week se konal pod mottem «The Planet oft he Champions», nebo-li  "Planeta mistrů světa". V sobotu zde byli přítomni i oba dva mistři světa MotoGP Valentino Rossi a Nicky Hayden. Kromě nich měli fanoušci tu čest pozdravit i superbikové šampiony, bývalého Troye Baylisse a aktuálního mistra světa Carlose Checu, stejně jako další piloty značky Ducati v tomto šampionátu Davide Giugliana, Sylvaina Guintoliho či Jakuba Smrže.

65 000 diváků z 52 různých zemí světa vidělo celkem 61 různých atrakcí na závodním okruhu, jezdci objeli celkem 11 520 okruhů na «World Misano Circuit Marco Simoncelli». Kromě toho se konalo v paddocku a v jeho blízkosti 17 koncertů.

Highlightem byl závod "Diavel Drag Race" na cílové rovince okruhu Misano World Circuit. Valentino Rossi, Nicky Hayden, Troy Bayliss, Carlos Checa, Jakub Smrž, Sylvain Guintoli, Niccolò Canepa a Lorenzo Zanetti využili této výzvy. Ve finále se potkali superbiker Troy Bayliss a MotoGP-Star Valentino Rossi. Vyhrál Australan Troy Bayliss časem 6,306 sekundy. O pouhých 0,023 sekundy byl druhý Valentino Rossi před Nicky Haydenem a superbikovým pilotem Carlosem Checou.
"Byl to můj první WDW a bylo to opravdu skvělé. Celé toto show je prostě neopakovatelné. Mohl jsem sice testovat i motocykl Panigale, ale neměl jsem moc času. Tak jsme společně s Nickym předvedli několik Wheelies a také jsme driftovali. Drag Race byl až do poslední chvíle hodně zajímavý a byl to skvělý konec celého víkendu. Je samozřejmě škoda, že jsem prohrál ve finále s Troyem, bylo by velmi pěkné vyhrát, ale on lépe odstartoval. V každém případě to bylo perfektní představení pro celé rodiny a já jsem si to hodně užíval", byl doslova nadšený Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist