Úspěšný tým Fortuna Honda před Qatarem

Tým Fortuna Honda měl oba své jezdce při zahajovacím závodě MotoGP v nejlepší pětici, potvrdit tyto pozice se tento tým japonské Hondy chystá i v asijském Qataru.

Kolotoč světového šampionátu MotoGP se po zahajovacím závodě ve španělském Jerezu stěhuje do Asie, kde již tento víkend proběhne druhé kolo nejsledovanějšího, motocyklového mistrovství této planety. Na okruhu Losail Internationale Circuit, nedaleko katarského hlavního města Doha, se představí i dva motocykly Honda RC211V týmu Fortuna Honda, které budou opět pilotovat mladí jezdci Marco Melandri a Toni Elías. Oba v úvodu sezóny zaznamenaly skvělých výsledků, když jim v Jerezu patřily pozice mezi nejlepší pěticí v cíli závodu. Tyto pozice se pokosí zopakovat i nyní, kdy je čeká další tvrdá práce.
Marco Melandri
Před dalším závodem Grand Prix se cítím velmi jistý. Den testování po závodě v Jerezu byl důležitý pro porozumění směru dalšího vývoje. Jsem nyní soustředěný a motivovaný. Okruh v Doha mám rád. Mám na něj dobré vzpomínky. Závod v loňském roce byl pro mne skutečným přelomem sezóny.
Toni Elías
Přijíždím velmi motivovaný. Španělská Grand Prix mi dala skutečnou injekci důvěry. Nejen proto, že čtvrté místo je mým nejlepším výsledkem v MotoGP, ale také proto, že jsem překonal duševní hranice. Nyní vím, že jsem pro bitvu s nejlepšími připravený. Katar bude velmi těžký, tento okruh neodpouští chyby. V zimě jsme zde netestovali a proto budu mít k dispozici pouze čtyři hodiny pro přípravu stroje na závod.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist