Úspěšný den pro Elit

Změny počasí provázející GP Itálie prohazovaly ambice našich pilotů. Tom absolvoval většinu tréninků na mokru, kde se mu dařilo, Sandro naopak v deštivé kvalifikaci ztrácel a v suchých trénincích patřil k nejrychlejším. Závody se oproti prognózám jely na suchu a bohužel se nepovedlo optimálně nastavit Tomův motocykl, což se projevilo na jeho výkonu v závodu.

Tom v úvodu dokonale využil své síly ve startech a ze 4. startovní pozice se dostal až do čela závodu. Brzdy se však před něj posunuli Bautista a Dovizioso. Na konci třetího kola pak také De Angelis, Lorenzo a Barbera. Tom nestačil jejich tempu, když jeho bylo zhruba o 1 – 1,5 vteřiny na kolo pomalejší. V dalším průběhu závodu vytvořil spolu se Simonem, H. a S. Aoyamou druhou skupinu. Tom prakticky celý závod nepustil nikoho z nich před sebe a po pádu Lorenza (po kolizi s Bautistou) projel cílem na dobrém 5. místě a připsal si důležitých 11 bodů. V součtu jich má celkem 43 a patří mu průběžné 7. místo.
Tom Lϋthi:
„Jen v prvním pátečním tréninku bylo sucho, ale vzhledem k tomu, že jsem jel v Mugellu na 250-ce poprvé, potřebovali bychom pro správné nastavení všechny 4 tréninky. V pátek jsme ztráceli na nejrychlejší přes 2,5 vteřiny, v závodu to byla více než 1 sekunda, přestože jsem jel opravdu na limitu. Nastavení jsme zkoušeli i ve warm-upu, ale to byly na trati ještě mokré fleky. Pro mě je tedy škoda, že při závodu nepršelo, pak bych myslím tempo první skupiny udržel a mohl pomýšlet na pódium.“
Výkony Sandra ve třídě 125 stoupají každým závodem. Dnes jednoznačně patřil do první výkonnostní skupiny a škoda jen o něco nižší rychlosti jeho Aprilie na cílové rovině oproti konkurentům. Sandrovi se velmi dařilo v suchých podmínkách, ve kterých v sobotním volném tréninku i v nedělním warm-upu obsadil shodně 6. místo. Na startu mu však patřila jen 15. pozice ze sobotní mokré kvalifikace. Sandro však zvládl závod skvěle. Brzy dojel vedoucí skupinu a dokonce zaznamenal 2. nejrychlejší kolo v závodu! Když několik kol před cílem udělal svou první chybu Pešek, Sandrovi se opět vzniklou mezeru na vedoucí skupinu podařilo zlikvidovat. V nájezdu do posledního kola však nedokázal udržet 6. místo a prakticky tak ztratil naději bojovat o své první podium v kariéře. Přesto je jeho 7. místo, jen se ztrátou 1,8 sekundy na vítěze, výborným výsledkem a velkým povzbuzením do dalších závodů.
Sandro Cortese:
„Konečně se mi daří tak, jak jsem před sezónou doufal. Já i tým jsme udělali při naší práci s motocyklem Aprilia od začátku sezóny velký pokrok a dokázali jsme, že můžeme patřit k nejlepším.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist