Úspěšný Capirex na The Tempest Rally

Loris Capirossi byl úspěšný ve svém soutěžním debutu, když na The Temptest Rally skončil na třetím místě v Suzuki Swift Sport Cupu a v celkově klasifikaci byl devátý.



Závodník týmu Rizla Suzuki se musel vyrovnat s náročnou tratí a 80 km speciálních etap, které se nacházely v lesích a vojenském prostoru Hampshire u města Aldershot v Anglii. Loris Capirossi spolu se spolujezdcem Craigem Thorleyem dovezl svůj vůz se startovním číslem 65 do cíle na třetím místě, pouhých 14 sekund od vítěze poháru Suzuki Swift Sport Marka Gamblea.


Soutěže se zúčastnil i manažer týmu Rizla Suzuki Paul Denning, který ale havaroval, později se však spolu se spolujezdcem Jemmem Bellingham na trať vrátil a soutěž dokončil. “Dalo se předpokládat, že někdo z nás dvou havaruje a bylo pravděpodobné, že to budu já.” uvedl Denning “Blahopřeji Lorisovi k jeho umístění a doufám, že si další šampaňské vychutnáme na dvou kolech v sezóně 2009!”



"Byl to skvělý den a bylo fakt skvělé si vyzkoušet rally,"
řekl po soutěži Loris. "Zpočátku jsem měl trochu problémy na nerovné trati, je to opravdu něco jiného než na okruhu MotoGP. Jak jsem se ale postupně sžíval s autem, bylo to mnohem lepší a byl jsem schopen jet mnohem rychleji, myslím si, že pokud bychom mohli jet ještě pár etap, mohl jsem dojet i vedoucího závodníka, ale i tak jsem opravdu spokojen s třetím místem v mé první rally. Je škoda, že Paul havaroval, protože myslím, že naše časy byly velmi podobné, ale myslím si, že bych ho stejně dokázal porazit!”

To, že si vysmátý Loris jízdu ve Swiftu fakt užíval, se můžete přesvědčit sami.


          

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist