Úspěchy HRC slavil Márquez s Pedrosou v Motegi

Během uplynulého víkendu byli jezdci japonského výrobce Honda vidět v Motegi, kde společně s fanoušky slavili letošní triumfy v různých šampionátech v rámci akce - Honda Racing Thanks Day. Z mistrovství světa prototypových motocyklů hájili barvy Honda Racing Corporation (HRC) jezdci tovární stáje Repsol Hondy MotoGP Marc Márquez, úřadující mistr světa a jeho týmový kolega Dani Pedrosa.

Již tradičně má Honda koncem roku připraveno slavnostní ukončení sezony se všemi svými továrními jezdci šampionátů na dvou a čtyřech kolech. Důvod k oslavám byl rozhodně v případě motorek, protože tam v soutěži jednotlivců získala Honda tituly mistrů světa v seriálu Grand Prix třídy MotoGP, mistrovství světa v trialu a motokrosovém šampionátu MXGP. V rámci motocyklového sportu je to pro Hondu historicky nejúspěšnější sezona.

Program zahájila slavnostní večeře motocyklových závodníků v tokijském hotelu Cerulean Tower, kde ke stolu zasedli společně s Marcem Márquezem a Danim Pedrosou jezdci jako Toni Bou, Takashisa Fujinami, Jaime Busto nebo Evgeny Bobryshev. Bohužel chyběl mistr světa MXGP Tim Gajser. Ten totiž musel zůstat doma, protože před odletem do Japonska onemocněl.

V sobotu zamířil Marc Márquez s ostatními kolegy na okruh v Motegi, kde strávili celý den ježděním na různých strojích. Dopoledne jeli závod motokár a odpoledne pak Dani Pedrosa vyzkoušel stroj Honda RS125R, Marc Márquez Hondu RC142 a oba pak Hondu CR-Z 1.

V Motegi byli rovněž piloti formule 1 Fernando Alonso a Jenson Button. Španěl Alonso si vyzkoušel jízdu s letošním modelem prototypu RC213V s nímž Márquez získal titul mistra světa. Marc Márquez jel vedle Alonsa s dalším strojem RC213V. Pedrosa s Buttonem si zase užívali jízdu za volantem Hondy NSX Concept-GT. Celou událost navštívilo a sledovalo na dvacet tisíc fanoušků.

„Stejně jako pokaždé mi bylo velkou ctí zúčastnit se akce Honda Racing Thanks Day, užít si volna a pobýt s lidmi ze společnosti,“ uvedl Marc Márquez. „Je to hezká akce, protože je zábavná jak pro fanoušky, tak pro nás, jenž si zároveň můžeme vyměnit názory s ostatními jezdci různých kategorií motorsportu.“

„Pro někoho, kdo miluje motorky tak jako já, je to naprosto fantastický víkend! Navíc letos to bylo velice speciální, protože jsme titul znovu slavili na dráze, kde se nám ho podařilo získat. Těším se až se tu příští rok vrátím.“

Dani Pedrosa k akci v Motegi dodal: „Jsem moc rád, že jsem v Japonsku a můžu strávit nějaký čas s našimi fanoušky, kteří jsou pokaždé tak vlídní a přinesou nám spoustu dárků a různých překvapení! V rámci akce Honda Racing Thanks Day máme možnost řídit spoustu různých motorek a aut, což je neskutečná zábava. Letos nám vyšlo počasí, takže jsme mohli využít všech našich zkušeností.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist