US GP Laguna Seca - 1. trénink

Troy Bayliss vítězí v dvouhodinovém tréninku třídy MotoGP, který znovu oživil americkou Grand Prix.

Australan Troy Bayliss zvítězil v úvodním tréninku na nedělní Grand Prix USA, když během 55 kol dokázal zajet nejrychlejší čas 1:24,547. Na druhém místě skončil se ztrátou 0,092 sekundy domácí jezdec Nicky Hayden, který na třetí pozici poslal svého krajana Johna Hopkinse (+0,238). Čtvrtá pozice patří Sete Gibernauovi, pátá Colinu Edwardsovi a šestá Valentino Rossimu.
Na sedmém místě skončil nestárnoucí Alex Barros, na osmém Max Biaggi, na devátém Kenny Roberts a na desátém Carlos Checa. Na dalších místech se umístil jedenáctý Shinya Nakano, dvanáctý Loris Capirossi a třináctý Alex Hofmann. Čtrnáctý dotrénoval Marco Melandri, patnáctý naopak Ruben Xaus. Na šestnáctém místě skončil Toni Elías, sedmnáctý byl Roberto Rolfo a osmnáctý Makoto Tamada. Devatenácté místo patřilo Shane Byrnemu a dvacáté Jamesu Ellisonovi. Poslední byl snad již tradičně Franco Battaini.
Druhý trénink proběhne dnes od 23:00 hodin našeho času.
Pro zajímavost uvedu i čas nejlepšího jezdce dnešního tréninku šampionátu AMA Superbike, který se v Laguně Seca jede společně s MotoGP. Vítězem úvodního tréninku se stal Australan Mat Mladin, který se Suzuki GSX-R1000 zajel čas 1:25,981, což by například v tréninku třídy MotoGP stačilo na výborné 13. místo mezi Capirossim a Hofmannem.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist