Ukawa a Matsudo za Moriwaki

Jak uvedla japonska motocyklova media, dvojici pilotu MotoGP na motocyklech Moriwaki budou tvorit v roce 2005 dva domaci piloti, Tohru Ukawa a uz drive jmenovany Naoki Matsudo.

V lonskem roce ziskal tento tym behem peti startu v kralovske kubature celkem 7 mistrovskych bodu. Zaslouzili se o to piloti Andrew Pitt a Olivier Jacque.
Misto nich podepsali letos smlouvu s timto tymem japonsti piloti, Naoki Matsudo a Tohru Ukawa.
K letosnim zavodnim planum rekl majitel tymu Mamoru Moriwaki. "Doposud jeste presne nevime, kterych zavodu MotoGP se budeme moci zucastnit. V kazdem pripade to ale bude GP Ciny v Shangaji a GP Japonska na okruhu v Motegi. Je ovsem neco fantastickeho, mit v tymu takoveho pilota, ktery se podilel na vyvoji opravdoveho motocyklu kubatury MotoGP", dodal tento motocyklovy nadsenec.
Zatimco angazma veterana kubatury zavodu Grand Prix 250 ccm Naoki Matsuda bylo znamo uz pred vanocemi, tak angazovani viteze zavodu MotoGP, byvaleho tovarniho pilota Hondy - jezdil za HRC celych 12 let, a jeste vloni testovaciho jezdce teto znacky, Tohru Ukawy, lze nazvat jako velke prekvapeni. "Je to pro me nova a velka motivace", rika zkuseny Japonec. "Budu se podilet na dalsim vyvoji motocyklu Moriwaki MD211VF a doufam, ze krome testovaciho programu se budu moci zucatsnit i nekolika zavodu Grand Prix", dodal 5-ti nasobny vitez Grand Prix.
Jeho krajan Matsudo, ktery v poslednich peti letech jezdil pravidelne svetovy mistrovsky serial (a vetsinou na motocyklech, ktere nepatrily k nejrychlejsim) a byl ve hledacku i cesko-britske staje Blata WCM - testoval i u nas v Brne, se bude hlavne soustredit na japonske mistrovstvi superbiku, kde ma jediny cil, na Moriwaki-Honda CBR1000RR vyhrat toto prestizni mistrovstvi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist