Uccio: Rossiho superbikové plány jsou konkrétní

Před několika dny proběhlo v médiích vyjádření Valentina Rossiho, ve kterých se devítinásobný mistr světa závodů Grand Prix vyjádřil, že si dovede představit konec své závodní motocyklové kariéry ve světovém šampionátu superbiků.

O sportovní budoucnosti Rossiho se v médiích neustále diskutuje, neboť je to prostě hodně vděčné téma. S pravidelností se střídají automobilové závody Formule 1 a Rallye. Nyní k ním přibyl další fenomén, superbikové mistrovství světa. "Za pár let, až budu starší, tak bych mohl závodit s Ducati v superbicích", řekl minulý týden v Bologni Valentino Rossi a dodal: "Sledoval jsem Carlose Checu při úvodním závodě WSBK a držel jemu a Ducati palce. Oba dva dokázali, že i přes neúčast továrního týmu dokáží být hodně silní. Je to výborný závodní seriál a už se těším, že tam budu závodit, až budu starší", řekl také Vale.
Ovšem na toto téma se nyní vyjádřil i kumpán Valentina Rossiho Alessio "Uccio" Salucci, který to vše specifikoval na dvě superbikové závodní sezóny. Bylo to při příležitosti představení vlastního týmu kubatury Moto2 "Speed Master" s jezdcem Andreou Iannonem. Vždyť Alessio Salucci, známý především jako "Uccio" není jen pravou rukou devítinásobného mistra světa, ale také jeho nejbližší kamarád a jistě dobře ví, kam směřují Rossiho myšlenky a co plánuje Vale do budoucna. 

A tak se mohl hodně fundovaně vyjádřit i k tématu Rossi a WSBK: "Ano, je to pravda. Vale se zaobírá myšlenkou závodit dvě sezóny v superbicích a je to jistě konkrétnější, než jeho závodění ve formuli 1", řekl Uccio pro GPOne. Jak dlouho bude ještě trvat kariéra Valeho v MotoGP a tím i jeho funkce u Rossiho, dokázal Uccio také přibližně specifikovat, v každém případě chce ale Alessio Salucci pracovat dále jako týmový manažér, tedy v podobné funkci, jako dnes u stáje Speed Master.

"Doufám, že moje budoucnost za deset roků, až Rossi skončí úplně se závoděním (Uccio totiž počítá i nějaké závodní roky Rossiho v automobilech), bude spjata s paddockem Grand Prix. Ovšem Vale, jak ho znám, se od závodního sportu úplně distancuje. Není totiž typem člověka, který zůstane na jevišti, když už je vše hotovo. Nejdříve ale udělá vše pro závodění v MotoGP. Jeho rameno je už v lepším stavu, takže se může plně koncentrovat na technické zlepšení Ducati. Ta je sice nyní trochu vzadu za Yamahou a Hondou, ale jsem si jistý, že nám hodně pomůže Preziosi a zbytek zařídí Rossi!" , je si jistý Uccio.

Mimochodem před prvními letošními testy MotoGP v Sepangu testoval Rossi v Misanu superbikový motocykl Ducati - na snímku, neboť chtěl zjistit skutečný stav svého zraněného ramene před oficiálními testy Dorny v Malajsii.   
A už vloni po svém zranění v Mugellu absolvoval Vale funkční test na Masarykově okruhu se superbikovou Yamahou od Cala Crutchlowa a jeho nejlepší zajetý čas měl hodnotu 1.59.135. Zbrusu nový rekord superbiků ze II. loňské nedělní jízdy - tedy den předtím - vytvořil právě Cal Crutchlow výkonem 1:59.291 min.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)




TOPlist