U Yamahy zatím vše ve znamení spolupráce

Rozhodnutím vedení tovární Yamahy přijmout v roce 2008 Jorge Lorenza nebyl zrovna nadšený Valentino Rossi. Napětí v boxech každým dnem sílilo a po Rossiho přechodu k Bridgestone navíc mezi týmy obou jezdců Yamahy vyrostla zeď, která tam ale zůstala i po odchodu Michelinu z MotoGP.

Tento stav trval až do roku 2010, protože to se Valentino Rossi rozhodl k radikálnímu kroku, když oznámil přestup k tovární Ducati. Do týmu Yamahy přišel Ben Spies a u tří ladiček se situace relativně uklidnila. Když o dva roky později vedení Yamahy s Rossim dohodlo podmínky jeho návratu, bylo tu jisté nebezpečí, že by se mohl zopakovat podobný scénář, jaký jsme měli možnost vidět v letech 2008 až 2010.

Asi jen málokdo čekal, že tomu bude naopak. Letošní sezona pomalu finišuje, máme odjetých celkem třináct Grand Prix a boxy Yamahy nedělí žádná zeď, vládne tam klid a oba jezdci spolupracují. To je pro Yamahu dobré znamení.
Dá se říct, že současná realita pozitivně překvapila vedení týmu Yamaha Factory Racing, protože jeho šéf Lin Jarvis v rozhovoru pro britský Motorcycle News na toto téma uvedl: „Nepochybně to trošku překvapení je. Byla to totiž naše největší obava ještě před tím než jsme učinili rozhodnutí je dát znovu dohromady.“

„Nechtěli jsme vyvolat žádné komplikace v harmonii týmu,“
pokračoval Lin Jarvis. „Od prvního dne jsme ale neměli jediný problém. Oba velice dobře spolupracují. Nebudou z nich kamarádi, protože je každý jiná věková skupina a také pocházejí z různých kultur, ale z profesionálního hlediska oba maximálně spolupracují, protože si jsou vědomi, že jeden druhému může pomoci.“
Před posledními pěti závody sezony 2013 srovnal Jorge Lorenzo krok s jezdcem Hondy Danim Pedrosou a oba teď mají po 219 bodů. Valentino Rossi je v průběžném hodnocení čtvrtý, náskok na pátého Cala Crutchlowa navýšil na třiadvacet bodů a na dvojici Lorenzo-Pedrosa mu jich teď schází rovných padesát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist