U Repsol Hondy mají důvod ke spokojenosti

První tréninkový den příprav na Velkou cenu Malajsie pozitivně absolvovala dvojice tovární Hondy Dani Pedrosa a Marc Márquez, kteří v kombinaci časů pátečních jízd obsadili v pořadí druhé a třetí místo. Potom, co závod v Japonsku vyhrál Pedrosa a v Austrálii slavil Márquez je pro Hondu šance uzavřít misi po Pacifiku dalším silným výsledkem.

Španěl Dani Pedrosa byl v obou trénincích na nejvyšší pozici až do okamžiku než odpoledne těsně podlehl Jorge Lorenzovi, na něhož teď v kombinaci časů ztrácí sedmačtyřicet tisícin. První trénink Pedrosa vyhrál časem 2'00,412 sekundy v tom druhém zrychlil na 2'00,293 sekundy.

„Úvodní tréninky v Sepangu jsme dnes zaměřili na zkoušení pneumatik a nastavení motorky,“ řekl Dani Pedrosa. „První den jsme využili k tomu, abychom zjistili stav dráhy a přišli na to, zda testování, které jsme tu dělali v zimě nám pomůže nebo ne. Teď to potřebujeme zanalyzovat a uvidíme, která pneumatika bude pro závod v neděli nejvhodnější.“

Marc Márquez byl třetí v obou tréninkových jízdách a tato pozice mu patří také v kombinaci obou tréninků. „Je fakt, že tu máme něco natestováno, ale teď je to úplně jiné. Pracujeme na tom, abychom motorku přizpůsobili podmínkám okruhu a i když jsme vyjeli se základem nastavení použitém v testu, nebylo to zase tak špatné. Vypadá to, že přilnavost ještě není nejlepší, jak tomu bylo loni, ale tvrdě pracujeme a myslím, že se postupně zlepšujeme.“

„Důležité je, že jsme blízko Jorgeho s Danim, což jsou teď ti nejrychlejší. Uvidíme zítra, zda se nám podaří pokročit a získáme tu jednu desetinku, kterou potřebuji k tomu, abych byl vpředu společně s nimi,“ dodal závěrem Marc Márquez, jehož ztráta na Lorenza je 0,226 sekundy a na Pedrosu 0,179 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist