Tým Monster Energy Yamaha MotoGP představil barvy pro nadcházející sezonu

Jako první letos zahájil sérii představení týmů královské kubatury MS silničních motocyklů tovární tým tří ladiček Monster Energy Yamaha MotoGP. Jezdecká sestava zůstává stejná jako loni s jezdci Fabiem Quartararem a Francem Morbidellim. Barevné schéma motocyklů i týmu je pozměněno, nicméně je podobné jako v předchozích letech, jelikož Monster Energy zůstává i nadále jejich titulárním sponzorem díky víceleté smlouvě, kterou tým s výrobcem energetických nápojů uzavřel v létě 2018 a prodloužil loni v Katalánsku. Představení týmu proběhlo v Jakartě v rámci setkání prodejců organizovaném společností Yamaha Indonesia Motor Manufacturing.

Nadcházející sezona MotoGP má v plánu celkem jednadvacet Grand Prix s tím, že vzhledem k novému formátu víkendu, kde bude nově zařazen sobotní sprintový závod, jich jezdci odjedou celkem dvaačtyřicet. Před testy v Sepangu se k týmu připojí zkušební jezdec Yamaha Racing MotoGP Cal Crutchlow, který bude intenzivně spolupracovat s oběma jezdci továrního týmu Quartararem a Morbidellim. Nutno podotknout, že letos jsou na startu jediné dvě Yamahy YZR-M1.

Francouz Fabio Quartararo, mistr světa MotoGP z roku 2021, během předváděcí akce v Jakartě poznamenal: „Zimní přestávka neproběhla úplně podle plánu, protože jsem si při motokrosovém tréninku zranil ruku. Pracoval jsem ale dál bez přestávky. Hodně jsem se věnoval kardiotréninku, abych udělal maximum proto, že budu pro sezonu 2023 stoprocentně fit. Zranění ruky je už úplně v pořádku, takže se cítím připraven znovu bojovat o titul.”

„Máme novou kamuflážní livrej, což je příjemná změna. Nový vzhled se mi líbí a je dobré ho trochu obměnit. Ale hlavně se těším, až zase začnu jezdit. Jsem velmi zvědavý na testování YZR-M1 2023 v Sepangu. V letošní sezoně budeme tvrdě pracovat, ostatně tak jako každým rokem. V roce 2022 jsme se toho hodně naučili a teď chci znovu bojovat o titul. Mám velkou podporu fanoušků a přes zimu mi poslali spoustu zpráv. Těším se, až je v této sezoně opět uvidím na tratích. Určitě si to pořádně užijeme!”
dodal Quartararo.

V hlavním městě Indonésie Ital Franco Morbidelli řekl: „Vše je nyní zpět na začátku a tudíž je v této sezoně možné všechno, což je to vzrušující vyhlídka. Rok 2022 jsme uzavřeli s lepšími pocity. Teď je důležité, abychom odvedli dobrou práci na nadcházejících zimních testech, abychom byli připraveni v březnu zahájit sezonu prvním závodem v Portugalsku.”

„Čeká nás nový formát závodu, na který si budou muset jezdci i týmy zvyknout, ale vnímám to jako pozitivní změnu, protože je to něco, co se bude líbit fanouškům,”
pokračoval Morbidelli a závěrem dodal: „Chtěl bych poděkovat indonéským fanouškům, které jsme viděli na dnešním setkání s dealery, za jejich podporu. Jejich nadšení nás povzbudilo a já se nemůžu dočkat, až sezonu 2023 zahájíme tím nejlepším možným způsobem.”

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist