Tým Fiat Yamaha se představil v Turíně

Italský Turín zažil včera odpoledne dlouho očekávanou událost, továrna Yamaha zde představila svůj letošní tým pro seriál MotoGP.

Historická budova Lingotto v italském Turíně byla svědkem oficiální prezentace továrního týmu Fiat Yamaha, kterého se vedle řady hostů zúčastnili pochopitelně i dvě hvězdy tohoto týmu Valentino Rossi a Jorge Lorenzo.
„Jsem velmi potěšen, že jsem již blízko před startem sezóny,“ řekl u této příležitosti Ital Valentino Rossi, který se strojem Yamaha YZR M1 bude i v letošní sezóně bojovat o světový titul, jenž mu v posledních dvou letech dokázal vždy jeden ze soupeřů sebrat. Valentino Rossi pro zisk titulu udělá maximum, včetně změny pneumatik. V letošním roce pojede jeho stroj s pneumatiky Bridgestone. „Je to velmi důležitý rok s jasným cílem vyhrát, i když to bude velmi těžké. Má ruka sice ještě není perfektní, ale již je to lepší. Těším se na příští týden na testy v Sepangu.“
Druhý jezdec týmu Jorge Lorenzo pojede na pneumatikách Michelin. Pro mladého Španěla, dvojnásobného Mistra světa nižších tříd, to bude premiérová sezóna v MotoGP a tak jeho hlavní prioritou bude jistě především důkladné seznámení s materiálem a týmem.
„Jsem hrozně rád, že jsem zde a na tomto motocyklu,“ říká Jorge Lorenzo. „Je přede mnou dlouhá cesta učení, ale vždy, když jsem na tomto motocyklu jel, tak jsem se zlepšoval. Zvláště poslední test byl velmi dobrý. Jsem touto sezónou velmi vzrušený, je pro mne velká čest sdílet box s Valentinem, kdo je bezpochyby největší talent v našem sportu.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist