Tým Aspar koupí motocykly od Aprilie

Po testech ve Valencii a v Jerezu potvrdil sportovní ředitel Asparova týmu Gino Borsoi, že stále ještě nemají šasí a že Aprilie budou od továrny v Noale týmem zakoupeny.

Už dávno se spekulovalo a stále ještě spekuluje na téma, jestli Aprilia s motocyklem CR vstoupí v roce 2012 opět do MotoGP. A když na nedávných testech ve Valencii a později v Jerezu se Alex Hofmann a Randy de Puniet objevili v sedle jedné z variant superbikového motocyklu RSV4R, tak se fámy jen zvětšily. Sportovní ředitel týmu Aspar Gino Borsoi prozradil španělskému "Magazin Motociclismo", že tento projekt začal už před několika měsíci, kdy se Aspar rozhodl místo leasingu jedné drahé Ducati poslat do závodu raději dva cenově přijatelnější motocykly CR.

Po domluvě s Aprilií tak nastoupil německý ex-MotoGP pilot Alex Hofmann k testům ve Valencii. Nejdříve jel normální superbikový motocykl s pneumatikami Pirelli a později přezul na Bridgestone, aby se zjistilo, zda s jinými pneumatikami bude nějaký problém. Bohužel počasí udělalo škrt přes plánovaný test a tak se bohužel moc srovnávat nedalo.

V Jerezu pak jel Randy de Puniet motocykl, na kterém byly udělány některé změny na podvozku, a také poprvé s pneumatikami Bridgestone a s karbonovými brzdami. V současné době není dle Borsoie ještě jisté, kdo bude pro tým Jorge Martineze stavět nové šasí - rozhodně se ale nebude používat stávající šasí ze superbikového motocyklu - buď se této úlohy ujme tým Aspar sám, nebo bude nové šasí pro MotoGP stavět na objednávku továrna Aprilia.

Borsoi také potvrdil, že je úplně jedno, kdo nakonec šasí postaví, neboť tým motocykl koupí a nepronajme si ho: "Motocykly budou patřit týmu a já s nimi pak mohu naložit jak budu chtít. Z tohoto pohledu je koncept CRT úplně jasný a my ho také dodržíme. Pokud si někdo myslí, že to bude pouze formou pronájmu (leasing - pozn. Bosso), tak si to myslí hodně špatně".

Tým Aspar také doufá, že koncem ledna už budou šasí hotova a při druhém testu v Sepangu od 22. do 24. února s nimi oba jezdci smluvní jezdci Francouz Randy de Puinet a Španěl Aleix Espargaro vyrazí na trať.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist