Třináctá GP sezony – Velká cena San Marina

Kapitoly článku

Moto2 – Preview

Osmačtyřicet bodů, to je náskok Marca Márqueze (Catalunya Caixa Repsol), který si do této chvíle vytvořil na druhého v pořadí Pola Espargara (Pons 40 HP Tuenti). Márquez vyhrál poslední dva závody a rychlým tempem míří za titulem mistra světa. Loni byl hodně blízko možnosti vyhrát šampionát už ve svém premiérovém ročníku Moto2, ale přišel pád v Malajsii a konec nadějí. Pro Španěla je letošní sezona jeho poslední v Moto2 a tedy poslední příležitost vyhrát šampionát. Je vidět, že u stáje Catalunya Caixa Repsol nic neponechávají náhodě a dělají maximum proto, aby se tak stalo.

Druhý Pol Espargaró ztrácí poměrně dost na to, aby do konce sezony Márqueze nějak vážněji ohrozil. Samozřejmě stát se může cokoliv, takže mu nezbývá nic jiného než se v každém závodu snažit dojet před svým rivalem. Navíc si musí dávat pozor na třetího Thomase Lüthiho (Interwetten Paddock), který si v úvodu druhé třetině sezony vybral slabší chvilku, ale zdá se, že už je znovu ve formě a bude tvrdě bojovat o celkové druhé místo.

Pro čtvrtého Andrea Iannoneho (Speed Master) je závod v Misanu jeho domácím podnikem a proto můžeme předpokládat, že Itala uvidíme usilovně bojovat o přední pozice. Před fanoušky obrovská motivace podat maximálně dobrý výkon a pokusit se zopakovat stejný výsledek, jaký naposled předvedl v Mugellu, kde závod šestistovek vyhrál. První pětici průběžného hodnocení uzavírá Scott Redding (Marc VDS Racing), který je zároveň posledním jezdcem, který překročil hranici sta bodů. Ztráta na vedoucí pozice je poměrně velká a navíc mu hrozí reálné nebezpečí ze strany týmového kolegy Mika Kallia, protože šestý Fin ztrácí devět bodů.

Max Neukirchner (Kiefer Racing) po zranění z Brna v Misanu nebude závodit a do sedla jeho motocyklu o víkendu usedne Francouz Mike Di Meglio. Francouz od Mugella závodil v barvách MZ Racingu. Zraněný je rovněž Ricky Cardús (Arguiñano Racing Team), kterého zastoupí jezdec z Jihoafrické republiky Steven Odendaal. Z týmu Technomag-CIP odešel Ital Roberto Rolfo a vedení stáje na jeho místo angažovalo Japonce Tomoyoshi Koyamu, který jezdí španělský šampionát CEV.

Průběžné hodnocení MS, Moto2 (11/17):

1 - Marc MARQUEZ - SPA - Suter - 213
2 - Pol ESPARGARO - SPA - Kalex - 165
3 - Thomas LUTHI - SWI - Suter - 154
4 - Andrea IANNONE - ITA - Speed Up - 149
5 - Scott REDDING - GBR - Kalex - 106
6 - Mika KALLIO - FIN - Kalex - 97
7 - Bradley SMITH - GBR - Tech 3 - 77
8 - Claudio CORTI - ITA - Kalex - 65
9 - Dominique AEGERTER - SWI - Suter - 63
10 - Esteve RABAT - SPA - Kalex - 62
11 - Johann ZARCO - FRA - Motobi - 60
12 - Simone CORSI - ITA - FTR - 59
13 - Alex DE ANGELIS - RSM - FTR - 58
14 - Julian SIMON - SPA - Suter - 38
15 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - Kalex - 36
16 - Toni ELIAS - SPA - Suter - 34
17 - Randy KRUMMENACHER - SWI - Kalex - 24
18 - Xavier SIMEON - BEL - Tech 3 - 17
19 - Nicolas TEROL - SPA - Suter - 15
20 - Anthony WEST - AUS - Speed Up - 11
21 - Mike DI MEGLIO - FRA - Speed Up - 10
22 - Max NEUKIRCHNER - GER - Kalex - 8
23 - Ratthapark WILAIROT - THA - Suter - 8
24 - Ricard CARDUS - SPA - AJR - 6
25 - Jordi TORRES - SPA - Suter - 3
26 - Axel PONS - SPA - Kalex - 1
27 - Gino REA - GBR - Moriwaki - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist