Tři zelené v elitní Top Ten

Všichni tři jezdci továrního týmu Kawasaki racing dokončili závod MotoGP na okruhu Laguna Seca v elitní Top Ten.

Všechny tři zelené motocykly Kawasaki Ninja ZX-RR dokončily závod Red Bull US GP v elitní desítce nejsledovanější motocyklové třídy MotoGP. Nejlépe dojel závod na okruhu Mazda Laguna Seca Raceway Francouz Randy de Puniet, který skončil na šesté pozici, hned za ním dojel Australan Anthony West, zatímco domácí Roger Lee Hayden, který startoval na divokou kartu, byl při své MotoGP premiéře desátý, což ho postavilo do pozice nejlepšího domácího jezdce tohoto závodu.
Randy de Puniet – 6. místo
Jsem velmi šťastný. Nebylo to zde snadné. Obtížné bylo správné nastavení a zajíždění shodných časů. Dnes ráno ve warm upu jsme vyzkoušeli nové nastavení tlumení a novou přední pneumatiku. Vše bylo najednou pro závod lepší. Je to dobrý výsledek zvláště po startu z 13. pozice. Byl jsem spokojený se svým startem, ale neztratil jsem ani v prvním kole za Nakanem a Edwardsem. Z tabule od mých mechaniků jsem viděl, že za mnou jezdí Anthony a proto je pro Kawasaki toto velmi dobrý výsledek. Je to perfektní a já jsem velmi šťastný. Je dobře, že to byl před letní přestávkou perfektní závod.
Anthony West – 7. místo
Jízda je pro mě stále snadnější, přesto to byl velmi obtížný závod. Zvláště při jízdě nahoru a dolu z kopce. Bylo velké vedro, ale během závodu jsem se cítil dobře. Až do poloviny závodu jsem dokonce ani nevěděl, na jaké pozici jezdím. Vše co jsem mohl vidět byli chlapci přede mnou. Stěží jsem se dokázal podívat na tabuli z boxů. Když jsem dojel do cíle, musel jsem se chlapců z týmu zeptat, kolikátý vlastně jsem. Jsem s výsledkem opravdu velmi spokojený. Tým odvedl skvělou práci, která ukazuje, jak je náš motocykl opravdu dobrý.
Roger Lee Hayden – 10. místo
Byl to pro mě dobrý závod. Neměl jsem dobrý start, protože když světla zhasla, dlouho mi trvalo než jsem reagoval. Pokoušel jsem se v závodě jezdit stabilní časy. Je škoda, že mi to tam Barros v poslední zatáčce posledního kola dal, ale skončit v nejlepší desítce je dobrý výsledek. Cítím, že jsem se toho hodně naučil. Pneumatiky Bridgestone pracovaly dobře, motorka byla vynikající a celý tým odvedl opravdu čistou práci. Nechal mě pomalu učit se vlastní rychlostí. Měl jsem na této motorce opravdu dobrý pocit, přestože jsem tento víkend byl velmi zaneprázdněný. Bylo to hrozné, ale jsem z této příležitosti šťastný. Nevyměnil bych to za cokoliv, chtěl bych celému týmu poděkovat, že mi to tolik usnadnil.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist