Tři zajímavosti ze světa MotoGP

Jak vidí celou situaci Yuki Takahashi, "plány" Hayate na rok 2010 a kam má zamířeno Colin Edwards.

Japonec Yuki Takahashi potvrdil, že je velmi zklamán situací, že už nemůže dále závodit za tým Scot. Zároveň také řekl, že zádové problémy rozhodně nebyly důvodem ukončení kariéry v kubatuře MotoGP. Navíc tým se měl, dle domluvy s Takahashim, v oficiální zprávě vyjádřit, že důvodem jsou pouze finanční problémy, což se ale nestalo. "Četl jsem prohlášení týmu a jsem hodně smutný z celé situace. Chtěl jsem jet dále, ale toto je rozhodnutí týmu a já ho musím axceptovat.". 


Japonec Takahashi má sice problémy se zády, ale například Dr. Costa z Clinica Mobile okomentoval celou situaci v "Gazzetta dello Sport" následovně: "Takahashi má sice problémy v zádové oblasti mezi pátým obratlem a křížem, ale při Grand Prix Holandska byl ošetřován pouze fyzioterapií a protizánětlivými medikamenty. S takovým druhem zranění se normálně sportovci zúčastňují i Olympijských her". 

A jak vidí následující období japonský pilot: "Nyní, když mám čas, tak se nechám pravidelně masírovat a také budu trénovat. A budu doufat, že znovu dostanu příležitost jezdit MotoGP." To tedy znamená, že o žádné operaci není ani řeč. 

Návrat by byl potvrzením vlastní chyby

Team Hayate s motocyklem Kawasaki v sedle s Marco Melandrim už zajel letos několik skvělých závodů. A tak by se snad továrna Kawasaki měla zabývat rozhodnutím, opět se vrátit oficiálně do světa MotoGP.


Pokud se ale dá věřit týmovému šéfu Andreovi Dosolimu, tak tento tým vůbec příští nebude ani existovat: "Kawasaki určitě příští rok na závodní dráze v MotoGP neuvidíme. Rozhodnutí o další tovární neúčasti v letošním roce bylo totiž učiněno z nejvyšších míst, a pokud by  bylo revokováno, tak by bylo jen potvrzeno, že to bylo rozhodntí špatné. A to Japonci určitě neudělají!". 

Osobně je týmový manažér hrdý na to, co jeho tým letos dokázal. Bohužel má tým k dispozici pouze čtvrtinu loňského rozpočtu, takže musí šetřit. Sám Dosoli je například v týmu ve dvou rolích, je jak týmovým manažérem, tak i šéftechnikem Melandrih. 

Colin Edwards nechce ze světa MotoGP

Colin Edwards sice už mnohokráte hovořil o konci kariéry v MotoGP a vždy to bylo posunuto na neurčito. A nejinak je tomu i letos. V tomto roce sice nestál doposud Texasan na podiovém umístění, ale je s motocyklem Tech3 Yamaha nejen nejlepší satelitní pilot, bodově na stejné úrovni jako pátý - tovární jezdec Repsol Honda Dani Pedrosa a na Andreu Doviziosa na místě čtvrtém mu chybí jen 2 body.


Není proto žádný div, že Edwards by chtěl i příští rok jet MotoGP a to i přesto, že mu byly přisuzovány kontakty k superbikovému týmu Aprilie.

"Rád bych zůstal v mém současném týmu. Mám velmi dobrý vztah k Herve Poncharalovi, a k celému týmu.", říká zkušený Američan. 

Jedno je jisté, Edwards by si ale přál jiného týmového kolegu. S Jamesem Toselandem má "texaské tornádo" určité vztahové problémy od konce loňské sezóny, kdy mu britský jezdec "odkomandoval" jeho šéfmechanika.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist