Tři tovární Hondy v roce 2011

Marketingový ředitel závodního týmu HRC Livio Suppo ozřejmil situaci a strategii továrního týmu Repsol Honda kubatury MotoGP na rok 2011.

Sponzor Repsol chce i nadále vidět v roce 2011 na továrním motocyklu Honda španělského jezdce Daniho Pedrosu. Druhý současný tovární jezdec Andrea Dovizioso má ve svém smlouvě, že pokud dokončí MS 2010 do 5. místa, bude mu svěřen tovární stroj i na rok 2011.

O celé záležitosti mluví a vysvětluje jí Livio Suppo: "Můžeme nasadit silnější tovární tým, tedy tříčlenný. Ostatně nebylo by to poprvé, co by HRC měla na startu více jak dvě tovární motorky. Je to sice za současné ekonomické situace hodně odvážný projekt, ale musíme si klást vysoké cíle".

V roce 2000 jeli Alex Crivillé, Tady Okada a Sete Gibernau v barvách Repsolu na továrním motocyklu NSR 500, čtvrtý tovární motocykl Honda pak ve své první sezóně v pětistovkách řídil Valentino Rossi v barvách Nastro Azzurro. 

Takže třetí tovární motocykl Honda by byl ideálním řešením pro příchod Caseyho Stonera. "Mohou jet všichni tři v barvách Repsolu, nebo jeden z nich s jiným sponzorem", říká dále Suppo. 

Firma Red Bull doposud svůj avizovaný příchod do MotoGP ale nepotvrdila. 

"Pro rok 2011 počítáme dále, že Hondu pojede určitě Simoncelli (předběžně se dá počítat s tím, že zůstane u Gresiniho) a také Dovizioso, který je letos opravdu výborný", ukončil celou záležitost Livio Suppo, marketingový ředitel HRC.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist