Třetí titul pro Asparův tým

Pro Jorgeho Martineze a tým Aspar to byl v Austrálii už třetí titul mistra světa ve třídě stopětadvacítek a to zásluhou jezdce Juliana Simona.

Julian Simon získal o víkendu v Austrálii svůj první titul mistra a to ještě k tomu díky jasnému vítěznému závodu. Byl to už třetí titul mistra světa pro tým Jorge Aspara Martineze. Ten tak jen potvrdil, že má při výběru svých jezdců opravdu šťastnou ruku. Vždyť za poslední čtyři roky, tedy s vyjímkou sezóny 2008, stáli na nejvyšším stupni po skončení celé sezóny  pouze Asparovci: 2006 - Alvaro Bautista a 2007 - Gabor Talmacsi. 


"Jsme pochopitelně velmi šťastní a spokojení. V Austrálii se nám vždy daří, zde jsme totiž získali titul už v roce 2006 s Alvarem. Julian ale zajel opravdu fantastický závod", byl doslova nadšený po závodě Aspar a doplnil: "Myslel jsem si, že pokud se Julito pokusí předjet Bradleyho na nějakém místě okruhu, tak to bude právě zde. Julian je totiž jezdec, který je velmi silný na brzdách, A to, že chtěl oslavit titul vítězstvím a nespokojil se jen se druhým místem, hovoří o jeho kvalitách jezdce. To prostě mluví za vše".


Aspara potěšil také absolutně férově vedený boj mezi Simonem a Smithem, neboť nedošlo ani k pádu a ani k žádným psychologickým válkám: "To bylo velmi dobré, prostě čistý závodní duel. V roce 2007 to vše probíhalo hodně jinak. Ta velká rivalita mezi Gaborem Talmacsim a Hectorem Faubelem, to byla tehdy pro celý tým dost komplikovaná záležitost. Nyní v Australii to sice nebylo také vůbec jednoduché, ale mezi oběma jezdci byl prostě jen boj v závodě. Tak bych chtěl pogratulovat oběma, tedy Bradleymu a Julianovi k výbornému závodu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist